Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Bedobnék egy gondolatot a fejhallgatók ára, hangzása, minősége körüli korrelációban.
    Ahogy olvasom a teszteket, headfis véleményeket, szubjektív review-kat, szösszeneteket a termékekkel kapcsolatban, valami egyre inkább böki a csőrömet:

    Gyakran előforduló vélemény, főleg új piaci szereplők kapcsán, hogy az adott termék fantasztikus, bőven árán felül teljesít, óriásölő, csak sokkal drágábban tudja bármi is ugyanezt hozni... biztos ismerős.
    Aztán amikor az adott óriásölő termék kapcsán több összevetést is találok, valahogy mindig az jön ki, hogy egy az ugyanabban az ársávban mozgó másik termékkel kb. pariban van, van amiben jobb, van amiben rosszabb, de nincs egyértelmű győztes.

    Konkrét példa akár a mostanában emlegetett edition XS, amiről olvasni olyat, hogy hát az endgame, meg 1500$ hang, de közben meg amikor össze kell vetni mondjuk konkrét termékekkel, pl. a korábban linkelt Moondrop Para vagy Venus fejessel, akkor azért csak csak bajban vannak a tesztelők, mert azoknál nem jobb. Akkor hogy lehet 1500$-as hang, ha egy 300-500$os fejessel nem tud dűlőre jutni?

    Ugyanez az ibasso SR3, amiről már vannak kint vélemények, totál el vannak ájulva tőle (valószínű joggal), viszont ott is indokolatlannak érzem a magasztos jelzőket, miszerint az még a 1000$ fejeseket is simán veri. Találtam is tesztet róla, amiben az Anandával hozták kb egy szintre + jobb build quality, ami hát szintén nem egy 1000$ fejes, tehát akkor miről is beszélünk?

    Végső példa ezek a Neumann csodák, persze mindenki eszméletlen ájulatban van tőlük, de konkrét összevetéseket érdekes soha nem találok olyan termékekkel ami érdekelne.
    Az NDH30-at is fogadni mernék, ha szimplán technikai tudásban összevetnék egy vele egy árban lévő nyitott, nagy terű fejhallgatóval, kijönne, hogy ugyanazt tudja, max más a hangolás és anyagminőség. Csak persze nyugodtan lehet róla mindent mondani, mert "stúdió" és senki nem fogja egy Anandával vagy SR3-al összevetni, pedig lehet jönne a meglepetés, hogy pariban van velük és mégsem 1500$-os hang.

    És itt jön a kérdés felvetés és egyfajta konklúzió részemről: nem lehetséges az, hogy szimplán el kellene fogadni, hogy minden az árában van? Nincsenek nagy csodák, nagy megfejtések, amennyit fizetsz azt kapod? Nem létezik olyan, hogy 300$-ért 700$-os meg 1500$-os hang. Valószínű hozzáértő piackutatók, marketingesek hozzák meg ezeket az árakat, mindenki pontosan be tudja lőni mit ér a terméke, nem fog objektíve jobbat olcsóbban adni, vagy ha van ilyen csoda termék mondjátok veszek kettőt. :)
    Mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák