Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Ennyit az az AKG K272HD kirándulásról. Gitáros kollégám lecsapott rá, miután a Mesa Bogie fejében meghallgatta. Egynaposan továbbadtam. Rockra a gyönyörű közepei miatt igazán remek.
    A bejáratás során sokat javult a hangja de valami hiányzott. A precíz színpad leképezés. A hangszínével kiegyeztem volna. No meg a fejemre épp a végállásban volt kényelmes, ami picit aggasztott a gumiszalag teljes kinyúlása miatt. A belső hely a fülkagylónak számomra majdnem pici. Meghajtogatta a fülem peremét és emiatt mindig más lett a hangkép.

    A megszokott DT990 mérete a pont jó és a bársony körben egyenletes erővel támaszt fel. Tehát megrendeltem egy 80 ohmos DT770-t, ami az alternatíva volt. Több pénz, mert jó vétel volt a sógorok fülese, de nincs jobb ötletem és ismerem a hangját. Stúdiós munkára kell és mobilnak is kell lennie. Ezért a 80 ohm.
    A DT990-t is kiegyenlítve használtam (a tervezője által ajánlott kapcsolással, bár van egy fázishelyes kompenzációs eq beállításom is a számgépes hangláncban, ami sokkal precízebb.

    A DT770 néha túl sok mélyet hoz és a középtartományban kicsit híg. A tere ellenben egyben van és határozottan felmutatja a 990-ben megszokott jó irányfelbontást, zártsága miatt visszafogottabban.
    A tranziensek kezelése számomra a varázsszó, amiben a Beyer előrébb van annak ellenére, hogy hangszínében fedettebb a 272HD-nél a magasokban. Ezt nem tudtam odaadni tizenpárezer forintért és a szép közepekért, amit az akg hozott. Fülest az ember akár több 10 évre is vesz. Nem lehet az ár kizárólagos a döntésben.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák