Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ToniSoprano

    addikt

    válasz szakibá... #29523 üzenetére

    Csak azért érdekes, mert a másik fórumon, a stúdiótechnikusok, vagy hasonló területen dolgozók azt mondják, hogy az ideális hangzás a lineáris.Ez nem azt jelenti, hogy nincs basszus, hanem hogy különböző frekvenciatartományok pl. mély, közép, magas is azonos, hasonló decibellel szól, nincsenek "kiemelések", túlsúlyozások benne. Ezt onnan lehet érezni, hogy hosszabb távon 5-6 óra után sem fárasztó a zenehallgatás, nem zsibbad le, kábul be, tompul be az agy, hanem ugyanolyan friss mint amikor elkezdte, vagy frissebb. A fórum azt mutatja, hogy ezekkel lineáris jellegű hangfalakkal az emberek 95%-ban elégedettek, és nem győznek hálálkodni hogy pl. a divatos 2.1-es rendszerekről elég keményen lebeszélték őket.

    Ehhez képest a Retro DJ hallhatóan két szélen (értsd magas és basszus tartományban) kiemel és középtartomány hiányos, nem lineáris, először azt érzi az ember milyen jól szól magasban, basszus is hallhatóan van, de a közép hiánya szerintem hosszabb távon néhány óra után inkább fárasztó.

    Ha valamilyen freki tartomány ki van emelve (hangosabban szól) az elnyomja a többi frekvenciatartományt, "aki hangosabban kiabál elnyomja a többit" elv alapján, de így elveszik a zene egy része.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák