Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz #71562240 #29860 üzenetére

    (#29858) priti

    Kiegészítőleg néhány példa a leegyszerűsítő vakvágányosságra.
    Hova számít az, hogy hány dB van írva a dobozára, specifikációjába?
    Miféle átverés?! Miért? Mint említettem, a fejhallgatónak számos követelménynek kell megfelelnie, ezek egyike az érzékenység, amely manapság kiemelt jelentőségű a felhasználói szokások miatt. A felhasználók zöme keresi a nagyérzékenységű fejhallgatókat. Ennek ellenben vannak mellékhatásai - természetesen.
    "...nem kell nagy ész ahhoz, hogy egy jobb hatásfokú az magasabb érzékenységű is lesz egyben..." Mint említettem, ez egyáltalán nem biztos, sőt. Igencsak közvetett, és áttételes az összefüggés, és még nagyon sok paraméter dolgozik az érzékenység tekintetében - mint ahogy a hatásfok is sokparaméterű eredmény.
    "Ha elkezdjük csak a hangnyomást nézni ragaszkodva az érzékenység definíciójához az szerintem ködösebb dolog már, mert minél nagyobb a hangnyomás annál több idegen test rezeg tőle például és zavar be a hangképbe,..." Márpedig éppen ez a kevésbé ködös, hiszen az érzékenység eredménye éppen a hangnyomás, a cél éppen a hangnyomás elérése, a minél jobb hangminőség mellett, illetve a hangnyomás is egy hangminőségi összetevő, a zenének alapvető része a hangnyomás. Azért ne csináljunk hangnyomást, mert idegen testek rezegnek tőle (?!), - ezt a logikát már végképp nem értem, hiszen akkor csináljunk teljesen csendes hangsugárzót, és egyáltalán ne is zenéljünk.
    Stb. Lebegtess, óvatoskodj.

Új hozzászólás Aktív témák