Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • btomi9

    aktív tag

    válasz Bodz #44438 üzenetére

    Hát igen, ahogy látom, itt is megvan a lavinaeffektus. Főleg, hogy itthon a Primaluna csövessel, Mytek 192 DSD DAC -al meg heteken belül egy audiora kihegyezett HTPC -vel van egy bizonyos elvárásom a hangminőséget illetően, akkor ha ehhez legalább hasonlót szeretnék az utcán hallgatni, az több akadályba is ütközik.

    Első a zárt fejes, mint korlát, nem akarom, hogy a BKV-n mindenkit zavarjak. A nyitott sokkal jobb lenne, de ez esetemben nem játszik. Másik, hogy zártakból is az otthonra való (aminek nagyobb hangszórói vannak ergo könnyebben szólnak jobban) fejhallgatók ormótlanok tömegközlekedni, leverem velük a kapaszkodót meg hülyén néz ki. Aztán itt van a lejátszó kérdése, azt mondjátok, a Fiio -nál vannak sokkal jobbak, hát igen, a Fiio-ban ha jól emlékszem, Texas instruments, ill. CS valahány chipes DAC van. Ami önmagában csak egy dolog, ettől még lehet jó. Sabre ES9018 -as DAP -ot az Ibasso DX100 -at találtam, külföldön kapható, nyilván nem olcsó.

    Inkább az irányelvek tekintetében kérnék tanácsot tőletek, hogy itt is (fejhallgató + lejátszó kérdéskör) úgy van, mint az otthoni audio rendszer esetében, hogy a leggyengébb láncszem határozza meg a rendszer teljesítményét? Illetve árban itt is kb. ugyanannyiba kerüljön a forrás, mint a fejhallgató, szóval mi a jó döntés? Egyáltalán, ilyen kifejezetten utcára való fejhallgatókból nem gyártanak igazi audiofil minőséget, ami felőlem lehet drágább, csak jól szóljon?

Új hozzászólás Aktív témák