Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen10

    aktív tag

    válasz Batyulda #55667 üzenetére

    Lyézus....

    Addig nincs baj, amig csak saját magadat akarod meggyőzni, de ha vki kiad 40eft a tanácsodra és pofára esik, azt hadd ne hagyjuk szó nélkül.

    Hogy az M50X nem emel ki? Itt van mellettem egy M50. Meg egy Ethymotic HF5. Meg még pár fejes / füles, de az Ety a leglineárisabb mély-közép tartományban. Egy Ety után az M50: brummogó lassú lekváros mély, ami ráül a középre. Az Ety az M50 után: friss, tiszta, gyors. Sokkal egészségesebb hang.
    Persze egy IEM és egy fejes nehezen összehasonlítható, mert "át kell álljon az agy" hogy a hang fülcsatornán belül keletkezik vagy azon kívül.

    De az frekiátvitel nem hazudik, az M50 átlag 6-7 dB-t emel a 20-150 Hz tartományban.
    Íme:

    "fülpárnája iszonyat kényelmes,minőségi,ráolvad az ember füle köré"

    Hát akkor biztos Te vagy a 100-ból az 1. De a többségnek, nekem is, kifejezetten kényelmetlen. a párna túl lapos, és a "nyílása" nem elég nagy,így a fülcimpa irritálódik én kb. egy órát bírom ki utána kezd fájni. A nyomóerő meg túl nagy, ami stúdió felhasználásnál indokolt (pl. ugráló zenészek, jobb izoláció), de otthonra sok. Ettől is tud fájni a fejem egy idő után.

    Egyébként most jött meg a ebayes barna párna ami az első problémát megoldja (vastagabb és nagyobb a nyílása, sokkal kényelmesebb a gyárinál), a nyomóerőt, meg lehet csökkenteni lehet óvatos hajlogatással, úgy már egy egész kényelmes fejes lenne. De a fojtogató basszus nem gyógyítható, EQ-zással lehet segíteni, de az meg új problémákat teremt, tökéletes nem lesz sose.

Új hozzászólás Aktív témák