Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    Nos, így pár nap ismerkedés után írnék pár sort az Audeze EL-8-ról. A zárt verzióról van szó. Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok most, ezért bocsánat, de mivel eddig ez a legjobb fejhallgatóm, talán érthető :)
    Összehasonlítási alapom sajnos nincs a planárok között, hagyományos fejesekből a HD800 az egy komoly referencia füles amit hallottam. Ez előtt a személyes nagy kedvenc fejhallgatóm az AKG K601 volt, ami valóban kicsit vérszegényen tud megszólalni, de elképesztően pontos, teres, szellős, marha jó kis füles. Zártból a K550 volt ami nagyon tetszett, de azért nem lopta be magát a szívembe annyira mint a K601.

    Összehasonlításképp azt tudnám mondani, hogy az EL-8 olyasmi karakter mint a K601, csak részletesebb, minőségibb, és zárt, hibátlan mélytartománnyal. Nem emel ki durván, nem csörömpöl semmilyen tartományban, addig lehet hangosítani ameddig az ember fel meri tekerni. Már régóta szerettem volna egy olyan fülest, amivel megfér egymás mellett a metal az elektronika és a jazz. Kb hasonlóan érzem magam mint amikor a Genelec 8050-est megvettem, mindent lehet vele hallgatni. Ahol kell odaüt, ahol kell részletez, ahol kell finomkodik.
    Egy dologra ez a fejhallgató is kényes (vagy az én fejem ortopéd :) ), mégpedig a felhelyezésre. Ha már alatta van a szemüvegszár, vagy lazábbra van engedve, el tud illanni a mélye, és hajlamos az ember azt hinni, hogy hiányzik a mélytartomány. Pedig nem. Jópár órát hallgattam úgy, hogy rosszul volt a fejemen, bosszankodtam is, hogy miért szól ilyen vékonyan, aztán egyel kisebbre vettem mindkét oldalon a pántot, levettem a szemüveget és láss csodát, úgy szól ahogy kell :) Bizonyos mélyre kevert zenéknél még sok is a mély. Persze ez nem a füles hibája, hanem a zenét keverték túl mélyre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák