Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    Ma megérkezett az audio-technica SR50BT, teljes nevén ATH-SR50BT, gondoltam írok róla pár sort. Nincs bejáratva, kb. egy-két órát ment eddig, ezek ilyen első benyomások.

    Ahogyan a neve is mutatja ez alapvetően egy bluetooth fejhallgató, de szemben pl. a DSR7BT-vel ezt lehet analóg módon is használni, így most amit írok erre a használatra vonatkozik, majd a másik topikban leírom, hogy milyen a BT módban. Forrás volt egy Xiaomi Mi 11 Lite 5G meg a type-c adaptere, Dragonfly Red, Surface Go 2, Apple type-c adapter, és ezek össze-vissza kombinációi. Spotify Premium meg flacből konvertált 320-as mp3-ak.

    Az első meglepő dolog, hogy nem úgy szól mint egy audio-technica. Az alap karaktere teljesen semlegesnek hat, talán kicsit meleg, de se nem steril, se nem túl élénk mint pl. az MSR7.

    A mélye feszes és megfogott, több mint a sima MSR7-ben, de még pont jó. Számomra pont ideális mennyiség, de annak a felső határa (az MSR7 forrástól függően az alsó vagy pont jó), még egy kicsi és már sok lenne. Az MSR7-hez képest kicsit több és lágyabb, a Sony 1AM2-höz képest jóval kevesebb (szerencsére) és feszesbb is. Az alsóközép is testes, de nem tolakodó. Itt érezni talán leginkább a többletet az MSR7-hez képest.

    A közepét egyelőre nem tudom még pontosan hova tegyem. Nincs előretolva mint sok másik AT-ban, de a háttérbe sem szorul mint pl. az 1AM2 esetén. Vannak számok ahol teljesen közvetlen és nagyon él, másoknál inkább kicsit kevésbé hangsúlyos. A szeparáció helyenként nagyon jó, de néhány számnál azt érzem hogy kicsit zsúfolt és jó lenne kicsit több tér a hangok között. Ez lehet a bejáratással megoldódik, igazából csak ebbe tudok eddig belekötni.

    A magas hangok terén sem egy kifejezett AT hangzást képvisel: egyrészt soha nem karcol, nincs kiemelve, se nem túl éles, se nem túl lágy. Az MSR7 itt is élénkebb és világosabb, mint igazából a teljes tartományban. Az 1AM2 viszont érezhetően sötétebb karakter, mint az SR50.

    A tere néha meglepően tágas, és valószínűleg nem pontos, de van szélessége és mélysége is, utóbbi pl. az MSR7-ből hiányzik szerintem.

    A kényelme az parádés, nem tdom volt-e már kényelmesebb zárt a fejemen. Az MSR7 itt labdába sem rúghat a szorítóereje miatt, de az ugyanakkora párnaméret ellenére is mintha több hely lenne a fülnek. Nem nyom semmi sehol, könnyű, egyszerűen tökéletes. Az 1AM2 elsőre hasonlóan kényelmes, de azt ennyi idő után már le kellett kicsit vennem, ezt nem, tehát annál is jobb számomra.

    A minősége kettős: gyakorlatilag teljesen műanyag, de semmi nyikorgás mint pl. az MSR7 esetén. Kicsi, könnyű, összehajtható - ha vigyáznak rá nem lesz vele gond szerintem.

    Extra funkció is vannak: aktív zajcsökkentés, ami főleg a mélyebb hangokat vágja, a klasszikus zajok jó részét csillapítani tudja elvileg, én páraelszívóval teszteltem. A másik a beszédhangkiemelés, ez felerősíti az emberi hang tartományát és úgy fogod tisztán hallani a környezetedben lévőket, hogy rajtad van egy zárt fejhallgató. Tiszta batman :D

    Összegzés: borzasztóan elégedett vagyok már most is, és ha kicsit jobban kinyílik a bejáratással, akkor még jobban az leszek :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák