Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz tmp0124 #52870 üzenetére

    Kritikus, és ezért elvileg nem is szabályos az illetve használata jogszabályokban (61/2009 IRM), kivéve, ha más szó nem alkalmazható. A vicc az, hogy az ezt megtiltó rendelet is használja az illetve szót ("Eredeti jogalkotói hatáskörben megalkotni tervezett kormányrendelet, illetve miniszterelnöki rendelet esetében meg kell jelölni a Kormány, illetve a miniszterelnök jogalkotói hatáskörét megállapító alaptörvényi rendelkezést.")

    De itt mégis vagylagosságról van szó, mivel nemcsak mobilszolgáltatókra vonatkozik a törvény, tehát különböző célú eszközöket adhatnak. Szerintem a mobilnet esetén a két év akkor lehet problémás, ha a szolgáltatói eszköz nélkül nem tudod igénybe venni a szolgáltatást (lásd még kábelmodem), de ha nem vagy köteles megvenni a szolgáltatói eszközt, és belerakhatod mondjuk saját mobiltelefonba is a simet, akkor szabályos a dolog.

    4Grider: pontosan - ha és-ként akarnánk értelmezni, akkor minden szolgáltatásnak egyszerre kellene médiaszolgáltatásnak és internetszolgáltatásnak lennie, pl. nem létezhetne sima telefon- vagy kábeltévé szolgáltatás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák