Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • agyarka

    aktív tag

    válasz Punyika #1447 üzenetére

    A PERC elég régi technológia, csak a gyártósorokat most kezdik lecserélni. A régi gyártósorokkal ki kellett maximalizálni a profitot.
    Panelből a tartószerkezet árát és a szerelést is belekalkulálva rendszerárban kell gondolkodni. A fogyasztás alapján meghatározható a kívánt termelés, ezt korlátozhatják a körülmények, a rendelkezésre álló teljesítmény, tájolás, árnyékolás, alkamas felület(ek) nagysága és még ide számolható talán a jogi és az élszámolási környezet, valamint az anyagi források.
    Panelek szempontjából a rendelkezésre álló hely nagyságának van jelentősége. Amennyiben az nem elég, akkor sajnos műszakilag csak a drágább, nagyobb hatásfokú panelekkel kell tervezni. Amennyiben az igényeknek megfelelően elég hely áll rendelkezésre, akkor rendszerárban ( panel,rögzítés,munkadíj) az olcsóbb kWp árú a kedvezőbb, mert hamarabb hozzá be az árát. A jelenlegi elszámolási rendszerben mindegy, hogy a szükséges éves hozamot milyen technológiával érjük el.
    Annyi azért még lényeges, hogy a mono panelek lassabban öregednek, az éves termelésük eloszlása kevésbé kiegyensúlyozott mint a poli paneleknek.

Új hozzászólás Aktív témák