Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Punyika

    újonc

    válasz Geresics #1445 üzenetére

    Fúúúú, nem biztos, hogy szeretnélek dolgoztatni ezzel. Nagyon jó fej vagy, hogy felajánlottad. De ez legyen annak a dolga, aki majd kivitelez és pénzt kap ezért. Nem kívánhatom, hogy csak úgy felebaráti szeretetből rajzolgass, számolj nekem. Vállalkozóként tudom milyen az, amikor megtervezek egy bútort, beárazom ("némi" munkaóra beleugrik 1-1 termékbe), majd azt mondják köszi nem kell....

    Nekem már az nagy segítség, ha a számomra kesze-kusza napelem rendszer világban valaki elmondja, hogy pl. a PERC technológia kiforrt és érdemes a felárát kifizetni, mert megtérül. Ahogy ezt a soraid közül sejtelmesen kiolvastam egy másik témára reagálván.
    De az inverter is ilyen. PL. a SAJ-ról alig alig hallok, ami lehet az én hibám. Nyilván próbálok tapogatózni. Látok egy összehasonlító táblázatot és ha más számok sokat nem mondanak nekem, akkor a súly elég beszédes tud lenni. Míg egyes inverterek (azonos kategóriában) 15-20 kg-t nyomnak, addig a SAJ 8. Persze ettől lehet szuper. No de ki az aki pártatlanul tud nekem ebben segíteni?
    A szerelési segédanyagok is lehetnek problémásak, de nyilván olyan cégekkel egyeztetek, akik azért több éve vannak a szakmában. Ezen talán már nem kezdenek el olcsó Jánososkodni.... Vagy igen? Mire kellene figyelnem?
    Szétalkudni senkit nem akarok, mert ismerem a másik oldalt. Olcsóbbat akarsz? Jaaa, tudok, csak elhagyok innen egy kis bizbaszt, meg onnan egy másikat.... Tessék, tud ez olcsóbb lenni... meg sz@r is

    Lefordítom az aggodalmam: Ha autót kellene vásárolni, akkor ott könnyebben döntenék, mert sokkal több (pártatlan) információ, teszt áll rendelkezésünkre ebben a témában. Szívesen vennék egy 1,8-2 literes benzines szívó motoros több célú kombit (tegyük fel japánt), mint a ma divatos kis köbcentis 1 vagy 2 turbós nyilván olcsóbb koreait.Nyilván utóbbiban sokkal nagyobb a meghibásodási lehetőség (hiszen ki van hegyezve a teljesítménye) és eleve kevesebb km-re tervezik. Úgy is fogyasztói társadalomban élünk.... Én nem az első 200e km-re tervezek, hanem az azt követő másik 200e-re is.

    De leszögezném nem akarok autós vitát nyitni.... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák