Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eight

    senior tag

    válasz Szinyák #34017 üzenetére

    Szia!

    Itt egy TUF 3080 12GB van (nem TI ugyan, de kb ugyanaz).
    Három profilt használok (0.750mv, 0.900mv és 0.825mv) és az enyémnek egyiknél sincs CW gondja szerencsére (de ez csak egy kártya a sok közül, nem tudom mennyire jellemző).

    Nem egy Strix, tehát gazdagon kell neki friss levegő, de ha megkapja, akkor nagyon jó a gyári hűtés, és mivel nem 24GB-os (tehát nincsenek hátul is memória modulok), ezért a hátlap is tudja tenni a dolgát, bőven elegendő ha oda is kap egy kis szellőt (internetes népi bölcsességből fakadóan raktam rá próbából réz bordákat, de fél fokot sem segítettek, és szerintem nincs is értelme, mert annyira nem is meleg az az oldal).
    A memória melegedésre annyit tudok mondani, hogy sajnos gyárilag kiahagynak belőle egy thermalpad csíkot, amit szerintem érdemes utána pótolni (megkérdeztem Asus-t és e-mailben azt írták, hogy nem érinti a jótállást, hacsak a jelentkező hiba nem vezethető vissza arra amit módosítottál).
    A pad pótlása előtt (100% ventinél) az enyémen a memória gpu-zben 94-98C volt erős (Furmark) terhelésnél, utána most 80-84C körül van a teteje (a legdurvább 0,900mv-os profillal).
    Szerintem teljes terhelésénél lehetne halkabb a kártya, de szerintem erről nem engem kell kérdezni, mert én nagyon kényes vagyok arra, ha nem csendes egy gép.

    Remélem tudtam segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák