Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #97552128

    törölt tag

    Sziasztok!

    Van egy kábé 5 éves Epson Stylus Photo R300-as nyomtatóm, eddig nem különösebben volt vele probléma, szépen csinálta azt amire nekem kellett... színes borítókat nyomtattam vele! :)

    Soha nem vettem bele eredeti Epson tintapatront, csak a vásárláskor hozzáadott volt az egyetlen eredeti szett benne. De úgy gondolom nem ártott neki semmit az utángyártott patron, mivel a színei is rendben voltak, nem is dugult el, nem is ment tönkre a nyomtató! :) Pedig ha összeszedném az összes elhasznált szettet, nem lepódnák meg egy 30-40es számon!

    Most viszont teljesen váratlanul kifogyott a light magenta... nem is szólt, még kellett volna lennie benne vagy 10%-nak, na mind1, biztosan kispórolták belőle a festéket, válság van! :D De eddig alig volt olyan hogy előbb fogyott volna ki, mint hogy szólt volna, ez bizony már csere!

    Kicseréltem... és ezután az összes többi nyomat mintha vörösesebb árnyalatú lenne, mint ahogyan eredetileg kikéne néznie! :S
    De ehhez nagyító se kell, pl. az emberek bőre... hát elég érdekes!
    És mintha kissé homályosabb is lenne a nyomtatás, ami monitoron tű éles, és a felbontása is jó a képnek, az is homályos, eddig ilyen se volt!

    Már szólt a nyomtató hogy szeretne szervízbe menni, azt elég érdekesen megoldottan, tehát a kötelező szervíze elmaradt!

    A kérdésem, hogy a karbantartás hiánya okozhatja-e a fentebb vázolt gondokat (talán már nagyon-nagyon tele vannak a szivacsai?), vagy lehet hogy csak magenta került a light magentába?

    Köszönöm a válaszokat,
    Masterful

Új hozzászólás Aktív témák