Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kodmen

    tag

    válasz pusszycat #9023 üzenetére

    Két év garázsban tartás után azért nem árthat először kifújni belőle a port, nehogy ráégjen valami :-)
    Én is sokáig voltam ezen az állásponton, volt is lézer nyomtatóm. Aztán ráraktam egy fogyasztás mérőt, és majd hasra estem amikor valami 600-800W-ot vett fel a felfűtéskor. :Y Bekapcsolva is evett 20 Wattot. A tintasugaras 2W-ot eszik, és talán 20 körül max, ha dolgozik (ezt még nem ellenőriztem, de fogom!) Nem tudom, ez kinek mennyire számít, de ha pontosak akarunk lenni, ezt is illik figyelembe venni a költségek kalkulálásánál (15 oldal / perc sebesség esetén 900 oldal / óra, vagyis kb. 1W/óra fogyasztás laponként. Ez 4 fillér/ oldal, ha jól számoltam! :P Hagyjuk... :U )
    Bár az igazat megvallva nem tudnám egyik javára sem eldönteni a kérdést. Meglátjuk, hogy bírja az L 355-öm. 2000 Ft-os palackkal max 4000 oldalt ígér, aminek ha csak a fele igaz, akkor is 1 Ft / oldal.
    A beszáradásról annyi mindent hall az ember, én is nagyon tartottam tőle, aztán rájöttem: havonta-kéthavonta úgyis biztos kinyomtatok vele 1 oldalt, minden szándékos odafigyelés nélkül. Persze azért a lézernek is meg vannak az előnyei...

Új hozzászólás Aktív témák