Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pr0bi

    senior tag

    Hali ! Egy kis kiigazításra lenne szükségem.
    Van egy ''komolyabb'' HP 3027 MFP lézernyomtató ami többek közt tud(na) emailt is küldeni az általa bescannelt dokumentumról is. A nyomtató hálózaton van , minden frankónk müködik kivéve az e-mail küldést. Saját smtp szerver nincs , routeren keresztül csatlakozok fel netre.
    A nyomtató adminisztrációs beállításainál elvileg csak meg kéne adnom ISP smtp szerver címét és müködne a dolog, de valahogy nem sikerül. Alapvetően tudni érdemes, hogy csak ip címen keresztül tudja megtalálni a szervert nincs címforditása. A problémám ott van , hogy az enternetes mailszervereket megpingelve szépen jönnek mennek a csomagok de amikor beírom a pontos címet a nyomtatónak , majd tesztelem nem találja az átjárot.
    Van ugyan azon a helyen egy t-online adsl elöfizetés is . Az ahoz tartozó smtp ip cím viszont jónak bizonyult tesztelés után is, elvileg minden rendben . Ezek után már a nyomtatórol próbálok e-mailt küldeni, de valami oknál fogva mindig visszadobja mondván sikertelen a küldés . Kipróbáltam még 1 ip címet de azzal is ugyan ez volt a probléma.
    Kérdésem az lenne hogyan kéne beállítani ezt az egészet hogy müködjön? Hátha valaki csinált már ilyet, tuti én hagyok ki valamit . Nem tudom talán kéne az smtp hitelesítés is? Vagy pedig a másik t-onlineos adatokkal kéne kimennem netre alapbol , mivel annak a mailszerverét használom? Valakinek valami ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák