Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TGWH

    őstag

    válasz MostaPista #56195 üzenetére

    A szolgáltató ad egy modemet, ami mostanában már wifi-s. Ad egy felhasználó és jelszó párost, amivel be tudsz lépni. Írok egy példát, kb. így néz ki nálad is.
    Van egy ikerház, két lakással. A két bejárati ajtó mellett ott a modem, egy-egy kábel megy be a két lakásba. Ha admin admin a felhasználó meg a jelszó, akkor aki megpróbálja, be is lépett. Szóval kell egy biztonságos jelszó. Ezzel belépsz, bekapcsolod a tűzfalat, meg van egy rakat biztonsági szolgáltatás. Kikapcsolod a wifit ha nem kell. Ha kell, akkor adsz neki normális jelszót, ha kell, elrejted, és nem fogják látni az utcán sétálók sem.
    Mindkét lakásnak jut egy-egy kábel, sokra nem elég. Kell egy-egy router, és kész a két külön hálózat, külön wifivel, külön jelszóval, meg 3-4 kábellel router-enként. Ha kevés, egy kábel a routerből, rá egy switch, ami csak útvonal választó, a menedzselése a router-ben történik, és van több kábeles csatlakozási lehetőség. De ha a másik lakás futtat négy torrent szervert, meg folyamatosan foglalja a netet, akkor nálatok lehet akadni fog minden, lassú lesz. A szolgáltató modeme nem nagyon tudja korlátozni a két lakás adatforgalmát, hogy egyik se lassulhasson be. Teszel a modem mögé egy routert, azzal be tudsz állítani egy korlátot a két lakásnak, így jön ki a max három router.
    Kb. egy összedugod és működik elvű a rendszer. Egy-két youtube videó vagy netes leírás és simán összerakható. A szolgáltató modemjének a leírása ott a neten. Wan feliratú kék foglalat megy a routerbe, a sárga a kábelt igénylő eszközökbe, pl. tv, konzol, pc, hálózati zenelejátszó, stb.

    Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

Új hozzászólás Aktív témák