Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Thomas16 #56268 üzenetére

    "Szóval ha a 2 routert párhuzamosan kötöm (mindkettő 1-1 külön routerként üzemel), akkor nem lehet beállítani, hogy egy wifi hálózatot lássak a házban?"

    A wifi hálózatokat emberi szempontból az SSID-vel azonosítjuk.

    Ezzel szemben a számítógépek a kezdeti azonosítás után, a BSSID (gyakorlatolag az Access Point-ok egyedi hardver azonosítója (MAC Address)) alapján kapcsolódnak, igy az ugyanolyan nevű, de más BSSID-vel rendelkező Access Point-ra nem csatlakoznak át, ha nincs a háttérben megfelelő 802.11k/v/r támogatás. A K, V es R protokollok bizonyos egyszerűsített megvalósításait szokták a gyártók Mesh néven illetni és tipikusan nem kompatibilisek egymással.

    Tehát ha a 2 Archer C7 v5-öt Access Point módban csatlakoztatod a Digi HomeGaetWay (HGW)-ére és ugyanazt az SSID-t és jelszavat állítod be mindkettőn, akkor felhasználói szemmel ugy tűnhet, hogy egy nagy közös hálózatod van.

    De ez nem igaz, mert ha egy mobil eszközzel csatlakozol az AP1-re majd elmész AP2 közelébe, akkor amig AP1 jele vehető, a mobil eszköz nem fog átcsatlakozni AP2-re.

    Ha át is csatlakozik (mert elveszíti a kapcsolatot AP1-el), akkor is egy teljes azonosítási procedúra (bejelentkezés a hálózatba) lezajlik, ami több másodperces kiesést jelent a hálózati kapcsoltban. Ez tipikusan az aktív kapcsolatok megszakadásával jár (pl skype hívás megszakad).

    Amíg egy készülékkel egy adott AP adáskörzetében maradsz, addig nem fogsz különbséget észlelni egy Mesh és egy több darabos, független AP-s rendszer között.

Új hozzászólás Aktív témák