Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasti74

    aktív tag

    válasz MaCS_70 #59689 üzenetére

    Persze: nem kérdés, hogy ha egy szinten van minden, akkor a függőleges antenna az optimális, hiszen úgy fed le mindent a fánk ;-) De a jeleknél jobb nem a reflexiókra hagyatkozni, nem azokkal tervezni - hiszen nem is lehet.

    Igazából ha cserélhető antennás az eszköz, nem hülyeség venni pár száz forintért 5dBi-s botantennákat rá, erősebben ad, és érzékenyebben vesz. Csak előtte jó utánajárni, hogy az adott router hogyan működik, hogyan oldották meg az antennákat? Van, amikor a külső antennák dolgoznak mindkét frekvenciatartományban, és van, amikor az egyiket külső, a másikat meg beépített antennákkal oldják meg, erre nem árt figyelni antenna vásárláskor.

    Néha van előnye is a társasházi életnek ;-) Nálam a kamra kb. pont a lakás közepén van, és simán be tudtam húzni a szükséges kábeleket, úgyhogy oda költöztettem a szolgáltatói router-t és a NAS-t. Lefedi az egy szem FRITZ!Box szépen az egész lakást 5Ghz-en is, pedig 94m2, és jó régi építésű, tégla (bár ez valószínűleg még mindig jobb, mint a vasbeton)

Új hozzászólás Aktív témák