Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz #31600896 #56962 üzenetére

    "Az itt a baj, hogy a sok félrevezető, a netről lehalászott képekkel hirdető"
    Ugyan amerikai autók kapcsán, de egy másik érdekes jelenségbe is belefutottam.
    Mindenféle ismeretlen főleg amerikai hirdető oldal tele van ugyanazzal az autóval.
    Jelen példa amivel legutóbb találkoztam : adott egy 1955-ös Ford, a vásárlónak tetszik, a sok plusz kép után is, megállapodtak. Pénz ment, autó a papírok alapján elindult Európába. Emberünk 1 hónap múlva rákeresett az autóra, és ugyan az említett oldalon ahol megvette (Ebay) már nem volt fent, viszont több más hirdetési oldalról hozza találatnak konkrétan azt az autót, ugyanazzal a leírással és képekkel.
    Emberünk kétségbeesetten hívta az eladót, hogy akkor most mi van? 1 hónapja úton kéne lennie az autónak ő meg még mindig hirdeti, csak nem átverés történt? Az eladó közölte, hogy mikor eladta az autót levette a hirdetést és elküldte az autót (ami még nem érkezhetett meg) nem érti mi a probléma? Emberünk meg belinkelte neki h több hirdetési oldalon is ott van ugyanaz az autó ugyanazzal a leírással és képekkel. Az eladó pedig állította, hogy ezekre az oldalakra ő sosem tette fel az autót, belépni sem tud, és levenni sem tudja.

    De én is jártam hasonlóan, sok-sok éve alkudoztam egy küllemben kissé harmatos, de elvileg működőképes 1958-as Lincolnra, majd egyszer írt az eladó, hogy onnan USA-n belül jött egy vevő és elvitte, tehát nincs meg az autó, a közös dolgunk végetért. Ok, hát így jártam, nem is foglakoztam vele egy darabig. Majd olyan 2-3 hónap múlva kerestem megint ugyanezt a tipust, és más oldalakról de ugyanaz az autó, ugyanazokkal ak épekkel. írtam az eladónak, hogy na mi van nem vitték el? Mondta h de még akkor mikor írta. Mondom neki h ez fura mert más oldalakon most is hirdeti a kocsit. Az eladó pedig szintén állította, hogy ezekre az oldalakra ő sosem tette fel az autót, belépni sem tud, és levenni sem tudja.

    Na írom mi ebben az okosság, mert utána jártam, és kiderült h mások is jártak hasonlóan mint ez a két történet :
    Néhány (főleg USAban) induló/kicsi hirdető oldal azt csinálja, hogy Ebayről, Craglistről stb. átmásolnak hirdetéseket a saját oldalukra, hogy az adott termékre való kereeséskor dobja az ő oldalukat is, és kattintanak oda is az emberek, és ott is megcsodálják. Általában az igazi eladó adatai vannak fent stb. Ez igazból nemhogy nem törvényellenes, de ha úgy vesszük az oldalnak és az eladónak is jó. (a vevőnek csak addig amíg felemeli a telefont).
    Az egy más dolog, hogy állítólag volt olyan eset mikor ezen a kis/új oldalakon mondjuk az "eladó" az oldalon belüli megkeresésre is válaszolt (aki nyilván egy alkalmazott az oldalnál vagy egy csaló, de semmiképp sem az igazi eladó). Ezzel egyébként azt a látszatot is keltik, hogy forgalmas az oldal és valós személyek állnak a hirdetések mögött (holott ugye nem). Volt ahol ez ott bukott meg, hogy a vevő több képet kért, és mindenféle magyarázat ment válaszként, hogy miért nincsennek plusz képek.
    Hogy miért nem szedik le ezek az oldalak a hirdetést miután elkelt a termék? Mert egyrészt senki sem ellenőrzi h ahonnan lemásolták a hirdetést elkelt-e vagy sem? másrészt hülye lenne törölni, hiszen neki ez potenciális találat.
    Ezt egyébként tapasztalatom szerint főleg USAban és főleg autókkal szeretik megcsinálni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák