Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • prolad

    őstag

    Nekem is lett egy vicces/szomorú történetem. Felhív nagynéném, hogy laptopján nem működik a webkamera, munkához kell neki sürgősen, OK. Szép lassan végigmegyünk minden ötletemen, semmi, továbbra sincs kép. Utolsó ötletként felvetem, hátha van valami takaróelem a webkamerához (pl amit most adott a cég Dellt, azon van), modom neki nézze meg.

    -Rendben, de hol van a kamera? (első kör röhögés és értetlenkedés)
    -Kijelző felett középen.
    -Ja várjál, be van csukva a laptop (második kör röhögés és értetlenkedés)....Kinyitottam, jéé, működik. (nem is mondtam rá semmit, csak fogtam a fejem)

    Oké, külön monitorral használja a gépet, de akkor is megvan neki már legalább 5 éve. Csak tipikusan az az ember, aki letudja annyival, hogy hát ő nem ért hozzá, meg nagyon bonyolult (amitől mindig látványosan felmegy a vérnyomásom, hogy lehet a józan ész és az értő olvasás -mert kb. ilyen szintű problémák fordulnak elő legtöbbször- bonyolult). És ez egyébként teljesen értelmes emberektől, akik napi szinten használják az adott eszközt.

    Bár nagynéném volt az aki felhívott pár hónapja, hogy tönkrement a alaptopja, sürgősen új kell neki (ez nem is lepett meg különösebben, régi gép, sok probléma, utolsókat rúgta már korábban is, nekem meg nem volt kedvem távdiagnosztikázni, tervben volt az új amúgy is). Kikapcsolt, nem indul.

    -Töltőkábel be van dugva?
    -Igen.
    -A másik oldalt a 220-ba is?
    -Persze, ne nézz hülyének.

    OK, körülnéztem, ajánlottam neki párat, választott egyet, megvettem, elvittem neki, nagy öröm. De csak nem hagyot nyugodni, mi van, ha csak a töltő ment tönkre régi és új gép is egyforma csatlakozót kapott, rádugtam a régit az új töltőjére, nyilván idult pár perc után, csontra le volt csak merülve. Benézek az asztal alá, elfoga röhögés, mert igen, a töltő be volt dugva a laptopba és a 220-ba is, de középen az adapternél szét volt csúszva a kábel...

Új hozzászólás Aktív témák