Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #59070464

    törölt tag

    válasz niof #61032 üzenetére

    A tapasztalataim jók e téren, ezért használom így régóta. A fő oka, hogy nem szeretem, jobban mondva nem akarom, hogy olyan dolgok, szolgáltatások legyenek vagy fussanak a telefonomon, amit nem használok vagy inkább nem akarok, hogy rajta legyenek. Nem beszélve arról, hogy az akku időre is jótékony hatással hat, már a GApps mellőzése.

    Alapvető appok jönnek a CM-el is, amit nem szükséges cserélni, ezeket használom is: Browser, Calculator, Calendar, Camera, Clock, Contacts, Email, File Manager, Gallery, Messaging, Music, Phone.

    A címjegyzék problémádra is van megoldás, azonban csak részleges: DAVdroid. Tehát lehet mivel szinkronizálni a névjegyzéket, naptárat is, de nem a Google fiókodból. Ezt én nem használom, nekem megteszi a vCard is.

    Böngésző: Lightning, esetleg Firefox, amennyiben a Browser nem megfelelő.
    Email: K-9 Mail, amennyiben az Email funkcióban nem megfelelő (például PGP).
    Chat: Xabber, akár Hangouts-al és Facebook-al, kétlépcsős azonosítással is.
    Reklámírtás: AdAway.
    Hírek: Flym, mely egyszerű, de nagyszerű.
    Remote: Remote for VLC, auto-pause funkcióval bejövő hívás esetén (cool).

    De vannak megoldások felhőre, távoli számítógéphez csatlakozásra, Tor cuccokkal való bohóckodásra és sok más egyébre is. Összességében teljesen elégedett vagyok ezzel a repo-val, nincs igényem 50 telepített appra, account-ok tömkelegének szinkronizálására.

    (#61033) obalix
    Nem játszok. Üres időben inkább elindítom a Flym-t és azt olvasom. De a híreket szeretem inkább otthon olvasgatni, kényelmesen a WQHD monitoron, bal oldalt a feed reader-el, jobb oldalt pedig a böngészővel. Aláírom, hogy manapság ajánlott a 2GB RAM, főleg GApps-al, de az én felhasználási szokásaimhoz meglátásom szerint nem kevés (vagy nem lesz kevés) az 1GB RAM. Ha mégis, akkor is legfeljebb határeset lesz. 3-400 MB mindig szabad (az 1GB-ból) és nem zárogatom befele az appokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák