Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Doosa

    aktív tag

    Látom nagyon pörög most a vezeték nélküli töltés biznisz :D Megosztanám én is tapasztalataimat. Nekem egy ilyesmi eszközöm van, nálam kb fél éve tökéletesen működik, 1- másfél óra alatt szoktam vele feltölteni a telefont.
    Olvasni mostanában olyat, hogy a töltésnél nem csak az adapter a fontos hanem a kábel is. Ezt én először nem nagyon akartam elhinni, de tényleg nagyon sokat számít. Ami a történetben a furcsa, hogy az összes micro usb kábel közül ami itthon van, a legjobb az amit ehhez az 1000Ft-os vacakhoz kaptam :C
    És ugyan csak 1 tekercses és kicsit bénácska ez a konstrukció, de mint már régebben is mutattam én pár forintból kicsit meghekkeltem :D

    Azzal viszont nem értek egyet, hogy a vezeték nélküli töltés nem befolyásolja az aksi élettartamot. Szerintem 2 dolog miatt rosszabb a vezeték nélküli töltés.
    Az egyik, hogy mivel nagyon egyszerű és kényelmes az ember állandóan rápakolja a töltőre és ezzel gyorsan pörög a ciklusszám. Persze ez emberfüggő.
    A másik, ami miatt károsabb az akkura, az az, hogy a vezeték nélküli töltésnél teljesítmény veszteség része hővé alakul, ami egyértelműen rossz, ráadásul ha az ember rajtahagyja pl egy egész éjszakára, az végig kellemesen meleg lesz.
    Szerintem az én akksim romlott is mióta ezt a töltőt használom, de ezt nehéz megmondani, mert azért az 5.0 sok mindent bekavart. Az viszont tény, hogy pl a Battery Monitor Widget 1800-1500 mAh-t saccol az aksim kapacitására, ami nem túl jó.

Új hozzászólás Aktív témák