üzenetek

hozzászólások


Xaels
(PH! nagyúr)
Blog

A készülékről dióhéjban:

A HTC One X két színben kapható, fehér(Polar White) illetve sötét szürke(Glamour Grey). A burkolat anyagában festett, a hátlapon matt felületű polikarbonátból készült. Az egész külsőt egy tömbből alkották meg, ezért illesztési hézagok sincsenek viszont az akkumulátort nem lehet cserélni. A telefon szívét egy Nvidia által gyártott Tegra3-as chip alkotja. E mellé 1GB RAM és 32GB ROM társul melyből kicsivel több mint 25GB áll rendelkezésére a felhasználónak. A kijelző 4,7"-en terül el, technológiailag SLCD2 panel található a készülékben melyet Gorilla Glass véd a külső behatásoktól. Szoftver tekintetében gyárilag az Android operációs rendszer 4.0.3-as verziójára épített a gyártó amit finomhangolt a Sense4.0 nevezetű saját megoldásával. Jelenleg a hazánkban hivatalosan elérhető legfrissebb szoftver verzió az Android 4.1.1-re támaszkodó Sense4+-al megfejelt 3.14.401.27-es változat. Az úgynevezett Jelly Bean frissítés alá új kernel is került amivel működik az USB OTG funkció is.

Vásárlás előtt:

Sokszor felmerül a kérdés, hogy hol érdemes megvenni a készüléket és mire érdemes odafigyelni. Ebben próbál ez a kis bekezdés segítséget nyújtani.

Hol és mennyiért?: nem is igazán ez a kérdés lényege, hanem inkább az, hogy milyen garanciális feltételekkel vegyük meg a kiszemelt telefont. A legtöbb GSM bolt többféle lehetőséget kínál árban és felszereltségben. A tanácsunk az, hogy mindenképpen a 2év gyártói garanciás konstrukciót válasszuk ha a pénztárcánk is engedi mivel akkor bolttól függetlenül fordulhatunk a HTC szervizpartneréhez ha gondunk lenne a készülékkel. Amennyiben ragaszkodunk az olcsóbb konstrukcióhoz nem árt tudatában lenni, hogy a külföldről behozott készülékekre sok esetben kevesebb garanciát(már ha lehet annak nevezni a bolti papírt) kapunk, sokszor kevesebb tartozékot adnak mellé illetve a jövőbeli szoftverfrissítések is függnek attól, hogy honnan származik a készülék.

Szériahibákról: az első hónapokban gyártott készülékek esetén előfordulhatnak tipikus szériahibák, de ezeket javították a fiatalabb szériákban. Az érintett korú készülékeknél előfordulhat kijelző sárgásodás foltokban, finomabb nyomásra is hullámzás jellemzően a kijelző szélein illetve a wifi antenna elgyengülése miatti jelerősség csökkenés. Ezeket garanciálisan javítják vagy a hibás alkatrészt cserélik. 3 munkanapon belül jelentkező hibák esetén kérhető a készülék azonnali cseréje a vásárlás helyszínén. Itt egy részletes leírás a lehetséges hibákról.

Honnan tudom meg, hogy mikor gyártott készüléket tartok a kezemben?: a készülék széria száma pontos információt ad a gyártás helyéről illetve idejéről. Ezt a doboz lezárására szolgáló papírhurok hátoldalán megtaláljuk a középső vonalkód alatt(S/N).

XXYMDABBBBBB(pl.:HT24DW123456)
XX: a gyártás helye
SZ = Shenzhen, China
SH = Shanghai, China
HT = Hsinchu, Taiwan
CH = Wuhan, China
Y: a gyártás éve(2=2012)
M: gyártási hónap: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C (január-december)
D: a gyártás napja: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,G,H,J,K,L,M,N,P,R,S,T,V,W,X,Y,Z(Z=31.)
A: a szoftver régiójára utaló kód
BBBBBB: a gyári azonosító

Példa: HT24D.....= Hsinchu, Taiwan, 2012,április. 13.

Hasznos tippek és trükkök:
GY.I.K

Most vásárolt készülékemen nem találom a magyar nyelvet, mit tehetek?: amennyiben a feljebb vázolt olcsósított verzió áldozata lettél ne csüggedj, ugyanis elméletileg az összes készüléken megtalálható az összes nyelv mindössze pár dolgot kell tenni, hogy a kívánt lehetőséget előcsaljuk. Itt megtalálhatod a megoldást.

Az alkalmazások alján ott díszeleg az a fekete sáv három pöttyel a közepén, hogy lehet tőle megszabadulni?: amennyiben az android verziód még 4.0.3-as semmit. Előbb frissítened kell 4.0.4-es verzióra azután lesz rá külön menüpont a beállításokban. Ehhez menj a "Beállítások / Display, gestures & buttons / Recent apps button" menüpontba ahol 3 lehetőséged van. Vagy marad minden úgy mint eddig(ilyenkor a fekete sáv is marad), vagy a folyamatváltó(jobb szélső) gomb rövid nyomására feldobja a "Menü"-t és hosszú nyomására előjön a folyamatváltó képernyő illetve ennek a gombnak a rövid nyomására a folyamatváltó képernyő jön elő és hosszú nyomására a "Menü". Az utóbbi két lehetőség esetén megszabadulunk a zavaró fekete sávtól.

Hogyan tudom frissíteni a telefonom?: a HTC régóta OTA(Over The Air) módon adja ki a frissítéseket. Hogy ez mit jelent? Annyit, hogy a telefon a felhasználó beleegyezésével maga tölti le a frissítést és önállóan telepíti azt. A felhasználónak annyi dolga van csupán, hogy figyeljen az akkumulátor töltöttségi szintjére(lehetőleg feltöltött akkuval kezdjünk bele, de 50%-nál kisebb töltöttség esetén várjuk meg míg fel tudjuk valahol tölteni) illetve a frissítés telepítése előtt húzzuk le a töltőről a telefont. Alap helyzetben a telefon fel fogja ajánlani a frissítést előbb utóbb amint az elérhetővé válik kivéve ha az automatikus ellenőrzést a felhasználó kikapcsolta. Manuálisan is kereshetünk frissítést a "Beállítások / Telefon névjegye" menüpont alatt illetve az automatikus keresést is itt tudjuk ki/be kapcsolni. A frissítés nem töröl le semmit, utána ugyanúgy használhatjuk a készüléket tovább mint előtte, de néha érdemes lehet a frissítés után egy Gyári visszaállítást csinálni, mert 1-2 alkalmazás reagálhat érdekes módon.

Gyors beállítások az értesítési sávon: alapból a Sense nem tartalmaz erre lehetőséget(legalább is a jelenlegi szoftver verzióban még nem) viszont a Google Play!-en van egy Notification Toggle nevü alkalmazás ami ezt megoldja.

Az első hsz. forrása INNEN letölthető és szabadon módosítható.

[ Módosította: CoolMan81 ]


janes1976
(őstag)

Legnagyobb gondom jelenleg a HTC-vel, hogy bár iszonyatosan tetszik amit a srácok letettek/letesznek az asztalra, viszont a mobiljai enyhén szólva túlárazottak. :(


spawn21
(PH! addikt)
Blog

minden rendben van, kivéve az aksit. az áráról nincs mit mondani, hiszen, úgy is lemegy.
De ez azért is jó hír, mert az amúgy sem rossz sensationnak is lejjebb megy az ára.

Nagyobb aksi elférne. Korrekt teszt! :R


obga
(senior tag)
Blog

Jó a teszt, jó a készülék - de minek a négy mag? Ez lesz majd konzol helyett és ezen fogunk játszani?
A DHD - Sensation vonallal nagyot csalódtam a HTC-ben, nagyon remélem ezzel javítanak a renoméjukon.
Még várni kell a vásárlással, nem csak az ára miatt, hanem az említett készülékeknél folyamatosan jöttek elő a kisebb-nagyobb - mondhatni amatőr - hibák, amik egy részére idővel született megoldás vagy cseréltetni kellett. Jó lenne ha tévednék.

[ Szerkesztve ]


forintuser
(őstag)

Én már csak úgy hívom az ilyen aksikat, hogy kakaksi.. :DDD


Liudvikas
(fanatikus tag)

nagyon szép kis masina lett, iszonyat bejövős a készülékház :C
szép gördülékeny lett a Sense felület is, bár nekem wp7 óta még mindig nagyon "bazári", és túlcsicsázott
(ez a feloldóképernyős időjárás dolog hmm.. biztos van, akinek bejön, tuti imádja az akksi is... :((( )


novinyul
(senior tag)

Nagyon szép,nagyon jó.De naponta 2-szer tőlteni :( Marad a Note :)


janes1976
(őstag)

Nem lehet hogy szoftverileg tudjk majd orvosolni mint a Nokiánál?

Mondjuk egy ilyen telefonnak 3000-es akksi kéne!!!

[ Szerkesztve ]


Konflikt
(PH! addikt)
Blog

Akar a DHDm melto utodja lehetne, de ez a szokasos gyenge uzemido..


F.B.I.
(őstag)
Blog

Eszméletlen kemény vas, korrekt képkészítéssel. Lassan már kilapíthatnának vagy 2 db 2500mAh ceruzaakut.


halottkém
(újonc)

Ennyi pénzért nagyobb akksit várnék :DDD


berbatov2
(senior tag)

3. oldalon a videó alatti első mondat, "tábalgép" !


Youri
(PH! kedvence)

A HTC meggyőzött! Hogy ne ilyet vegyek :) Szerintem a tavalyi hardverrel sincs semmi gond, de ez az üzemidő, botrányos...


Xaels
(PH! nagyúr)
Blog

Szerintem az üzemidővel ott lehet a gond, hogy eddig csak Qualcomm procikkal dolgozott a HTC és a Tegra3 +1 magját nem használja a rendszer jelenleg megfelelően. Ezt lehet egy frissítés javítani fogja. A másik meg a hatalmas kijelző, ami lesz@pna egy 2500mAh-s akkut is aktív használat mellett pár óra alatt.

Én azért várok vele, hátha eljön hozzánk is az S4-es verzió és az szerintem jobban fogja bírni.

Valakinek van információja róla, hogy Telenorhoz mikor jön?

[ Szerkesztve ]


DS39
(PH! addikt)

hihetetlen, milliókat költenek egy ilyen telefon kifejlesztésére, de az üzemidővel ill. akku fejlesztésével nem törődnek. :(


saiyajin
(senior tag)

Impozáns készülék, nagyon rendben van kivül-belül, de valószinüleg maradnék egy olcsóbb, tavalyi telónál. Persze kiváncsi vagyok a Samsung és az Lg tesztjére is.


Ricardo
(PH! nagyúr)

Korrekt masina, leszámítva az üzemidőt.
Srácok! A kijelzőről írtátok hogy gyönyörű. A Kérdésem az lenne, hogy milyen egy Samoled plusz-hoz viszonyítva?


AMD Power
(Jómunkásember)

Köszönjük HTC! :R :R

Mi van túlárazva? Egy Sony S szerinted mennyibe kerül? :F


zso79
(senior tag)

Jó teszt! A One S-ről is várhatunk hamarosan hasonlót? :R


nord_
(PH! addikt)

F/2.0 fényerővel rendelkezik (állítólag 44 százalékkal több fényt enged be a klasszikus F/2.4-es lencséknél)
A fizika annál kicsit egzaktabb játék, hogy törvényszerűségre az állítólag jelzőt aggassuk. :P
(Jah... ha a fényerőnél a per formátumot alkalmazzuk, akkor kicsi az f bötű - f/2.4 - de ha nagybetűt írunk, akkor nem kell a per jel.) Egy pici kötekedés: lencse a főzelékben van, a fotóeszközben található üveg böcsületes magyar neve objektív. :)


Xaels
(PH! nagyúr)
Blog

"A Tisztelt Olvasó bizonyára úgy érzi, hogy túlzott ódákat zengünk a kijelző minőségével kapcsolatban, ám a szerkesztőségünk egybehangzó véleménye alapján tényleg lenyűgöző a képernyő; a Super LCD 2 a Super AMOLED Plus mellé ült a képzeletbeli trónon."

[ Szerkesztve ]


AMD Power
(Jómunkásember)

Gsmarenan már tesztelték. Az is király lett. :K

[ Szerkesztve ]


sir fg
(senior tag)

Minden telefon kapcsán azt olvasni a hozzászólásokban, hogy "törődnének az akku fejlesztéssel". Teljesen jogos, mert ezek az üzemidők a használhatóság határát súrolják... De nem hiszem, hogy ilyen buta lenne az összes mobilgyártó: egyszerűen ez az energiasűrűség ma a technológiai határ, ennyit lehet kihozni a mai Li alapú akkumulátorokból. Nagyobb üzemidő csak nagyobb térfogatú akkuval lehetséges (vagy kisebb kijelzővel, mivel kb. az a legnagyobb fogyasztó...).
Ha ki tudna valaki fejleszteni egy új akkumulátor-technológiát, sokkal nagyobb energiasűrűséggel (és mondjuk legyen környezetbarát..), akkor az eléggé megváltoztatná a hétköznapokat... Nem csak mobil téren. Pl. az elektromos autók is sokkal versenyképesebbek lennének (nem szó szerint :D ).

[ Szerkesztve ]


noxwill
(PH! kedvence)
Blog

Ez tényleg morcos egy cucc, de ez az üzemidő phejj.... Hazavágja az egészet....
Kíváncsi vagyok hogy (szerintem) a nagy ellenfél Galaxy S III mit fog mutatni. Mert ha az is kijön, biztosan e két telefon lesz a piac legütősebb darabjai. Remélhetőleg a Samu majd jobban domborít üzemidővel kapcsolatban. Bár szerintem ennél nem lesz nehezebb.


RaveForce
(PH! addikt)

HTC újdonsága a legjobb androidos telefon

pünkösdi lesz ez a királyság úgyérzem, ahogy érkezik az SIII :P


AMD Power
(Jómunkásember)

Remélem a Samu végre csak fele ilyen jó anyagminőséget össze fog hozni. ;) Sajnos sokszor azt kaptam vissza S2 eladásánál az ügyfelektől,hogy ő ennyi pénzért nem vesz ilyen minőségű telefont. :U


lafaty80
(őstag)
Blog

Ez a lassított felvétel érdekel, valaki tud róla többet is ? :)


zso79
(senior tag)

nord_: Már elkezdtem én is begépelni, de megelőztél :)

AMD Power: Tudom, az engadget-en is, de én hazai véleményre vagyok kíváncsi, főleg most, hogy problémák vannak a boritásával :D

[ Szerkesztve ]


amanoba
(őstag)
Blog

Alig várom hogy élőben is megcsodálhassam, a formát nagyon eltalálták, viszont ennyi zsetonért kaphatott volna beats fülest, ha már ott figyel rajta a felirat.

Az akku olyan amilyen, várható volt, viszont a kamera előzetesen tényleg többet ígért..de a htc az htc.


Ricardo
(PH! nagyúr)

:R


noxwill
(PH! kedvence)
Blog

Hát itt az arénán is többször visszaolvasom hogy a nép elégedetlen az SII anyagminőségével. Ugyan nem volt szerencsém hozzá huzamosabb ideig, de nem értem pontosan mi a gond. Vagy az hogy a felhasznált műanyagok trágya minőségűek, vagy egyáltalán magával a plasztikkal van a gond és nem fémet használtak fel. :N
Nekem akkor nem volt gondom vele.


Tomy Yayo
(senior tag)

Ez, meg az akksi :((( Vagy jobban kéne optimalizálni, ha nem kell ne fogyasszon ennyit, vagy nem tudom, de ez nagyon gáz. Ebbe kéne legalább egy 3000 mAh körüli, hogy elviselhető legyen.


Crob
(tag)

nemértem mitől annyira ütős ez a formaterv, a Sensationhöz képest minimális dizájnbeli változtatások történtek, az anyaghasználat egy dolog, de semmi egyedi nincs benne


drosan
(lelkes újonc)

Teljesítményben nagyon ott van, a kijelző is gyönyörű lehet, de ezzel az üzemidővel sajnos pont a lényegét veszíti el a készülék. Szerintem ez inkább egy demókészüléknek megfelelő, hogy lám már ilyet is tudnunk csinálni de ha már Android-os csúcstelefon kéne a mindennapi használatra inkább S2-re szavaznék.


Ftomm
(senior tag)

Szép is jó is!
Szerintem egy kisebb 4,3-as kijelzővel még az akku is jobban bírná a terhelést!
Kár érte, ezzel nem tudják utolérni a Samu noteszét.


AMD Power
(Jómunkásember)

Ebben a sorrendben ahogy leírtad.Egy high end telefon legyen jó minőségű anyagokból. Ez nem egy nagy elvárás.


Gyula88
(tag)

Két gyenge pont nálam az akku és a kamera körül az a bizbasz, ezektől eltekintve fantasztikus...! A lassított felvétel az különösen egy üde színfolt...
De, hogy 2012-ben is ezzel a fránya akkuval nem tudnak kezdeni valamit...szomorú! Minden 10-12 órában szaladjak tölteni...ááá :N :((

[ Szerkesztve ]


Alma123
(újonc)

Nem lehetne azt a szót hogy "szignifikáns" kitörölni a szótáratokból? Létezik rá tökéletesen megfelelő magyar szó is, ami nem hangzik olyan idétlenül. Ráadásul a 2. oldalon kétszer egymás után is benne van a szövegben.


RaZroX
(PH! addikt)
Blog

Nagyon tetszik a Cikk címe :DDD :C
Amúgy nagyon jó telefon lett. Minden elismerésem a HTC-nek! :R


Rav3n02
(senior tag)
Blog

Bár nekem nagyon nagy de tény, hogy gyönyörű és izmos, de addig amíg az ezer éve elavult akku techonlógiát használják felesleges 2-3-4-5 magos processzort használni :(


Duliee
(PH! nagyúr)
Blog

Nagyon szuper gépet rakott össze a HTC, szinte mindig van olyan készüléke, amely tesztelése után ajánlott plecsnit kap, / Google Nexus One, Sensation, és most ez :)


Youri
(PH! kedvence)

Azért a Desire féle Különösen Ajánlott plecsnihez még lenne mit alkotniuk...


gerbaudhu
(kvázi-tag)

Gyönyörű a telefon, holnapután remélem személyesen is találkozom vele, a rendszer is meggyőző, de arra azért kíváncsi lennék, nálam (nem poweruser) mennyit bírna az akksija. (iPhone 4S-sel 4.5 nap a rekordom). Dr. Kind-tól kérdezném: Ugye csak azért szedted ki körömmel a SIM kártyát, mert épp nem volt kéznél a SIM pöcök? ;) (Hang nélkül néztem, munkahelyen, bocs, ha szerepelt...) SIII-ra én is kíváncsi vagyok, nem irigylem a mérnököket/dizájnereket a SAMSUNGnál, nagyot kell durrantaniuk a trónfosztáshoz. A Hype gyártást már nagyon jól csinálják ők is, ebből a szempontból talán a HTC emberközelibb és ez a készülékük telitalálat. Remélem 2 nap múlva is ez lesz a véleményem :)


Surfym@n
(senior tag)

de ez 28 milliméteres lencse ám... olyan nincs a főzelékben :))

viccelődést félretéve: "gyújtótávú" szót biggyesszétek be a cikkbe :)

A f/2.0 és az f/2.4 fényerejű objektívek között pedig szerencsésebb, ha 2/3 fényértéknyi különbséget említenétek, nem 44%-os előnyt...

[ Szerkesztve ]


Xaels
(PH! nagyúr)
Blog

Na igen a Desire, de azóta megváltoztak az elvárások. Néha amúgy a mai napig tud hiányozni a Desire, annyira jól össze volt rakva, de azért a kamera és a kijelző sokat fejlődött azóta.

MÁS: SIII-ról annyit, hogy szerintem a Samsung nem hiába ül rajta még mindig. Sem egy konkrét kép vagy specifikáció. Van egy olyan érzésem, hogy kicsit kivárnak és a konkurencia után még finomítanak rajta, így nem várok tőle mást mint hogy geek körökben többen tartsák majd jobbnak mint a One szériát, de minimális lesz csak a különbség. Éppen annyi, hogy elmondhassa övék a legjobb, legalább is szintetikus tesztek szerint.

[ Szerkesztve ]


Duliee
(PH! nagyúr)
Blog

Hát igen, Desire-t akartam én is venni, végül Nexus One lett belőle, de az összerakottság itt is megvan, a hardver pedig szinte azonos :).


arnold2580
(újonc)

Köszi a tesztet! :C
Nagyon jó cucc. Ma hozza is a futár :))


fl0werstar
(senior tag)

Úúúú! Végre itt a teszt! (Nem mintha ti lennétek lassúk, chak hát várjuk már a gépet egy ideje :) )
Na, olvasom is! (Ahhh, miért van a családban mindenkinek miniatűr keze?! Sosem gondoltam volna, hogy ez még ennyi gondot okozhat... :((( )


gretzky77
(senior tag)

Szia teljesen igazad van viszont érdekes módon a Motorola felismerte és ö bele tud tenni nagyobb akksit,akkor a többiek miért nem!?

Màs : Azért az megütött kicsit hogy 4+1 mag de meg tud akadni mert android! Na ez egy vicc ezért kell a sok mag legyen mivel dobàlozni!? Optimalizàlni kéne nem eröböl megoldani de majd gondolom megkapom,hogy a symbian még sz.r.bb miröl beszélek!Nem vitatkozom de szàmomra az N8 tökéletesen megfelel sokkal jobban van optimalizàlva a maga kis 680mhz-ével és mindent tud ami szükséges,de ugye ez felhasznàló függö viszont sokan arra élveznek,hogy hàny magos proci meg x ghz! Könyörgöm ez egy TELEFON! Jöhetnek a lehuroggok a sz..os symbim miatt!


noxwill
(PH! kedvence)
Blog

Hát ez azért nekem sem fér bele a fejembe hogy ha már a Wave-eknél tudnak fémet felhasználni akkor itt mért nem. És nyilvánvalóan látják, hogy a user-ek többségének ez a legfőbb baja a készülékkel és nem tesznek e ügyben semmit.

üzenetek