Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Somy_

    tag

    válasz Meggyi001 #19678 üzenetére

    Szia!

    A felső két kép alapján azt mondhatom, hogy igazából se a G3, se a Z2 nem találta el a fehéregyensúlyt. Igaz nem kalibrált monitor előtt ülve nézem őket. A G3 zöldes tónusba húzta el a WB-et, míg a Z2 inkább túlzásba vitte a magentát.
    Sajnos a két képet nem sikerült pontosan ugyanonnan elkattintani és kíváncsi lennék a fókuszálásra is, hogy mind a két készüléken ugyanoda lett-e beállítva? A Sony szoftvere sokkal magasabb szintre húzta az élességet, így kvázi magasabb mélységélességet próbált elérni. Ez a nád és középen a háttérben lévő fák kontúrján látszik. Sajnos az előtérben lévő fa ágain és lent a nád illetve fűszálakon már egyértelműen a túlélesítés jelei mutatkoznak. Ami furcsa, hogy a Z2-vel észített kép jobb oldalán egyértelműen életlen sáv van. Jól látszik, hogy a nagyobb sharpness szint ellenére a kép jobb oldalán, a háttérben lévő nyárfa sor ágai kevésbé részletesek, mint a G3-mal lőtt képen.
    Az erősebb sharpness okozza részben a jpg file-ok méret különbségét is (nem csak a felbontás különbség). Ennek következménye lehet, hogy a Z2 esetében a homogén felületeken felerősödik a zaj. Ezt jól lehet látni a kép bal oldalán a víz felületén. Ez amúgy a Sony-nál koncepció lehet, mert más telefonjukon is ezt tapasztaltam. Azaz inkább több részletet tartalmazzon a kép (ha nem nagyítasz bele a zaj nem igazán látszik), minthogy elmossák a részleteket a zajjal együtt egy erős zajszűréssel.

    Összességében ez alapján az egy képpár alapján (a jpg-ket nézve) nekem tetszetősebb a G3-mal készített kép, de a fehéregyensúly szerintem egyik esetben sem lett tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák