Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karldergroße

    senior tag

    válasz old rocker #21873 üzenetére

    Kicsit kifordított a logikád, haver.
    Megtisztelsz, majd sörözzünk is egyet… (?)
    Akkor, ha megveszel egy pécét, felrakod rá az alap op rendszert és cumi? Tehát nem buherálgatod tovább, nem raksz rá Skype-t, dévédé lejátszó programot, ovisuite-ot stb...
    Természetesen használok a Windows mellett más szoftvereket is, de azt állítom, ha a Windows ilyen szar lenne, mint a Symbian 60, nem lehetne a világ piacvezető oprendszere. A Windows7 például egy logikusan kezelhető, felhasználóbarát szoftver, amely tökéletes zenelejátszóval (2 db, Mediaplayer és MediaCenter), levelezőprogrammal, képnézegetővel, és még tököm tudja hány másik segédeszközzel rendelkezik. Mindegyik egytől-egyik jól használható. A Symbian naptárja, számológépe, zenelejátszója és böngészője viszont tragikus: mindegyik helyett kell egy másik, amelyet vagy megveszel, vagy felkrekkelsz, szignózod, stb. A naptárban nem másolhatók az események és nem tudja azt sem, hogy egy héten kétszer ugyanabban az időpontban fusson ugyanaz az esemény. (Ezt az S40 érdekes módon tudja.) A zenelejátszó nem írja ki az albumcímet, de állítólag az N8-ban már állítható hangszínszabályozó sincsen!!! A számológép semmilyen tudományos funkciót nem ismer. A Symbian böngészőjéről pedig nemcsak én mondom, hogy úgy szar, ahogy van.

    Mellesleg én nem szoktam buherálgatni, mert zömmel fizetős, tiszta program van rajta, de egyébként is, csak jól bevált, megbízható programok. Mivel a szemem messze nem a régi, én pl. minden telefonomra felpakoltam - kivéve, amelyiken alapból rajta van - a Font Magnifiert, mert nem óhajtom a bifóka szemüvegemet használni minden telefonálásnál... Az S40-en meg változtathatod ugyan a betűméretet, de ez nem fog minden alkalmazásnál jelentkezni, főleg nem a készenléti képernyőn.
    A sajátos logikád abban is megnyilvánul, hogy "Ezért adtam el, akadt szerencsére olyan hülye, aki a féléves telót 50K-ért megvette."
    Tehát, aki tőled megvette, az hülye volt ... és te, amikor megvetted?!

    Sajnos, - és ezt most lehet, hogy örömmel hallod – nagyon nagy hülye voltam, hogy megvettem az 5800-t. Azt gondoltam, hogy egy okostelefon tudja azt, amit egy fapados s40-es, minden más csak PLUSZban jön ehhez: a jobb kamera, a jobb hangszóró, a szép kijelző, stb. Ehelyett meg kellett állapítanom, hogy az egész menürendszer áttekinthetetlenebb, logikátlanabb, a gyári programok csököttebbek, és ami a legrosszabb tulajdonsága az 5800-nak, az érintőképernyő tulajdonképpen csak egy „dísz”. Nem használja ki a szoftver, nem él azzal, hogy egy ilyen rendszer mennyivel megkönnyíthetné a dolgok elérhetőségét, mennyivel leegyszerűsíthetné a telefon kezelését. Ehelyett majdnen mindent úgy érhetsz el, mint egy nyomógombos készülékben: opciók-menüpont-kiválaszt-biztos benne-igen!-de tényleg?-de tényleg igen-akkor jó.

    Szóval nem bíznék rád gyerekek nevelését, de szerintem a mi diskurzusunk is parttalan és értelmetlen, te meg vagy győződve arról, hogy a véleményed über alles ... én szerényebb vagyok, én sosem zárom ki a saját tévedésem lehetőségét, igaz, annyira szerény sem vagyok, hogy Szókratész mintájára kijelentsem: "tudom, hogy nem tudok semmit". Én inkább Villon sorait vallom magaménak: "Nem vagyok bölcs, azonban, nem vagyok ostoba egészen.". De a szociológiai felméréseket, ami alapvetően empirikus jellegű, azért tartják egzaktnak, mert ha valamit egy döntő többség tart valamilyennek, az már tekinthető egy többé-kevésbé objektív véleménynek.

    Ezt a nagyon kiművelt költői példát köszönöm, persze felmerül bennem, hogy hol látható az, hogy én tévedhetetlennek gondolom magam. Ez egy fórum, ahol mindenki megírja a saját véleményét. Amit írtam, az az én véleményemet tükrözi, nem biztos, hogy objektíve nekem van igazam, viszont én csak azt írhatom, amit gondolok.

    Nekem meg úgy tűnik, te eléggé elszigetelt vagy a téziseddel; de nekem egyébként tök mindegy. Ha nem vetted volna észre, senki sem akar rákényszeríteni arra, hogy még egyszer 5800-át, vagy N8-at vegyél; tényleg, van egy f@sza kis 6131-em, pipec S40-es, érdekel?
    Köszönöm, nem érdekel, mert van egy tökéletes 5310-esem. Az, hogy ezen a topicon „elszigetelt” vagyok, nem csoda. Ez egy 5800-ás topic. Tudod, én legalább belátom, hogy bakot lőttem az 5800-sal, mert bíztam a Nokiában, és azt gondoltam, ha képesek tökéletes „egyszerű” telefonokat gyártani, akkor az okostelefonjaik sem lehetnek rosszak.Szerintem ez nem így van. Itt a topicon viszont mindenki védi a nimbuszt, amit az objektív tesztek elég rendesen megtépáztak már. Nagyon sok magyar és nemzetközi írásból kiderül, hogy a symbian 3-4 évvel el van maradva a vetélytársaktól, kezelése nehézkes, ügyetlen. Érintőképernyőn pedig értelmetlen.

    Csak ahogy te előadod a véleményed ... az valahogy ... tudja csoda, kicsit bántónak tűnik és nagyképűnek. Mintha én mondanám azt az egyetemi tanáraimról, egytől-egyik balf@szok voltak, nem tudnak semmit, bezzeg az általános iskolában a tornatanárom... az igen.
    Ilyen is lehet, nekem például a gimnáziumi tanáraim sokkal nagyobb egyéniségek voltak, mint az egyetemen betokosodott „szakprofesszorok”. Viszont nem értem, miért bántó, amit írok. Mert nem zengek együtt a „de-fasza-ez-a-telefon”-kórussal? Na mindegy, én azt hittem, hogy ez egy vitafórum.
    De akkor én is csatlakozom a csordához: az 5800 egy überfasza telefon. És ez a szoftver, a Symbian, na ez egyszerűen tökéletes, a világ 8. csodája…

Új hozzászólás Aktív témák