Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hugo85

    aktív tag

    válasz rootkiller #15954 üzenetére

    "Tekintve, hogy ezeknek a gomboknak megszabott és logikus funkciója van, nyilván az ember szeretné kihasználni. Szintén a gyártó sara, hogy a legócskább serbliacéllal egyen minőségi szinten lévő gumiból készítették el ezeket a gombokat. Ha teszem azt egy felhasználó rengetegszer használja ezeket a gombokat, mondjuk éjszaka kikapcsolja a telefonját, egy nap háromszor tárgyal, és ezért a kikapcsoló gombbal üzemmódot vált, továbbá különböző helyeken telefonál, ahol más és más a környezeti hangerő, és ezért állítja a hangerőt, továbbá esetleg rádiót vagy zenét hallgat a telefonján (ezek mind rendeltetésszerű használatból adódó kopások), teljesen elfogadhatatlan és jogossan felháborító, hogy rövid idő leforgása alatt nem tudja esetleg ki és bekapcsolni a telefont, vagy esetleg csak nagy erőlködések árán vagy a körme, ill esetleg más eszközök használatával."

    Jó, persze, van logikus funkciója, és jó lenne, ha lehetne használni, de nem nagyon lehet. Ez akkor sem fog változni, ha mindannyian szeretnénk, ez így alakult. Viszont mivel adottság, ezért én speciel nem kínzom magam a használatukkal. Egyedül a kikapcsológomb kell nagyon ritkán, ha újra akarom indítani. Profilváltást áttettem másik gombra, hangerőt lehet a navigyűrűvel is állítani (igaz beszélgetés közben kényelmetlenebb), bár azok a gombok nekem speciel nem vészesek (csak a középső). Kikapcsolás helyett amúgy is ott az Offline mód. Értem én, hogy idegesítő, és jogosan felróható ez a problémakör, de ha már így esett, és amúgy elégedett vagyok a telefonnal, én az idegeskedés és önmagam szívatása helyett inkább kompromisszumos megoldást kerestem.

    "Tekintve, hogy ezeket a telefonokba nem azért rakják a szolgáltatásokat, hogy ne használja ki az ember, hanem azért, hogy használja, és én is használom, nem fogom se a 3G-t kikapcsolni. Nem a korábbi összehasonlításom a nevetséges, hanem az, hogy telezsúfolják mindenféle szolgáltatással, ami zabálja az akkut, ellenben magát az akkumulátort nem fejlesztik olyan mértékben, hogy ezeket hosszú távon is ki tudja elégíteni."

    Az akkumulátorok régóta nem fejlődtek, gyakorlatilag egyik márkánál sem. Ha fejlesztés alatt arra gondolsz, hogy rakjanak bele nagyobb kapacitásút, akkor meg az lesz mindenki baja, hogy vastag, nehéz, drága, stb.
    Ez tudható most is, és amikor megvásároltad akkor is az volt. Az akkumulátor kapacitása is publikus volt, sőt az is, hogyha sok funkciót kihasználsz, akkor maximum 2-3 napig bírja, de ez egyébként is általános a modern telefonok között, sőt a taccsos csodáknál még alacsonyabb. Nem hiszem, hogy pont ennek a telefonnak lehet felróni a kifejezetten alacsony üzemidőt az összes közül. Az, hogy többet vártál tőle, az meg pech. Én csak azt mondod, hogy ez is bírja addig, mint egy 6230, ha úgy használod, viszont a 6230-ból sosem lesz E51... Nyilván mindenkinek el kell döntenie mire van szüksége, de jelenleg nincs a piacon olyan telefon, ami mindent bekapcsolva jelentősen hosszabb ideig bírná az E51-nél. Ez jelenleg az akkumulátortechnológia szintje.

Új hozzászólás Aktív témák