Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • old rocker

    veterán

    Miután az 5800-t odaadtam a feleségemnek és az ő E51-e lett az enyém, néhány szó összehasonlítás:
    1. Az 5800 egy egész kellemes készülék.
    2. Az E52 egy luxus E51-es
    3. Az E51-es e-mail kezelése már kicsit avitt.
    4. Az E51-es kezelésénél a két választó és a zöld-piros billentyűk homorú kiképzése (perem) miatt jobban kezelhetőek, mint az E52 lapos és a többihez mérten keskenyebb billentyűi, különösen a zöld-piros. AzE51-nél viszont a menü és az "egyérintős" gombokat nehezebb kezelni,a C kifejezetten galádabb, lefele lapozás helyett gyakorta törlésre csúszik az ujj,esetleg még egy 2-est is sikerül nyomni.
    5. A számbillentyűknél nem lehet E52-es fölényt kihirdetni, hiába nagyobbak a billentyűk, felületük "csúszósabb", vagy nem is tudom, hogyan nevezzem... viszont nappali fényben a szürke változatnál nagyon nehezen láthatók a billentyű feliratok, míg az E51-en a fekete alapon kiválóan látszanak a betűk és a számok. Rosszabb fényviszonyok között fordul a dolog, az E52 sokkal hamarabb, a szükséges időben(fényviszonyok mellett) kapcsolja be a billentyűk világítását, ilyenkor azE52-sel billentyűzni sokkal jobb.
    6. Az E51-es lassabb. Nem sokkal, de észrevehetően lassabb. A legfeltűnőbb a különbség az Internet használatánál, de a menüben való lépkedéskor is észlelhető.
    7. Ovistore,Ovitérkép és egyéb újdonságok:magas E52-es fölény.
    8.Összeszerelés:azok a nyikorgások, nyöszögések, amelyeket sokan kifogásolnak az E52-nél, az én esetemben azE51-nél jelentkezik. Nem a hátlap lötyög: a fém káva és a középső rész nem passzol tökéletesen, emiatt a jobb oldalon idegesítő billentyűzni: mint egy kissé megfáradt rugózású ágyon forgolódni...nyeee-nyiiiiii-nyösssz...
    9.A kisebb kijelző és az eredeti betűméret jelentős hátrány az E51-nél, számomra csak Font Magnifierrel kompenzálható (részben.).
    10. Multimédiában az E52-es magasan veri az elődöt... Messze jobb hangzás, jobb rádió, 3.5 mm-es jack ... és az E51-es kamerája az tényleg csak a futottak még kategória...
    11. Változatlan véleményem: az E51 oldalsó és bekapcsoló gombjait pankrátoroknak készítették.Olyan rigidek, nehezen megnyomhatóak, hogy az vicc.

    Végső konklúzió: mindezek ellenére, ha valakinek mindennapos, "hétköznapi" használatra kell csak a készülék,azaz: azért legyen benne kamera, rádió és MP3 lejátszó, meg lehessen sasolni, jött-e e-mail, bele lehessen kukkantani a netbe, képet, videót is lehessen gyufásdoboz méretben esetleg nézni, de mindenekelőtt:TELEFONÁLNI:azoknak E51.Zsebre rakni, kézbe venni, mivel kecsesebb, kisebb, még jobb is. Aki viszont jobban ki akarja használni, hogy mp3 lejátszó,rádió és kamera is van a készülékben, rövid e-maileket, válaszokat akar írni, (esetleg doksikat); használhatóbb, bár még messze nem az igazi kamerára van szüksége, filmet akar nézni telefonon és ez megéri neki 2 E51-es árát:az E52-est vegyen.

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Új hozzászólás Aktív témák