Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    válasz nash2 #15403 üzenetére

    Vitára valóban alkalmas amit leírtál és nem azért főleg, mert van akinek más a véleménye a rendszerről, hanem mert van a hozzászólásodban néhány dolog, amit talán a rendszer nem kellő ismerete miatt rosszul tudsz.
    Elöljáróban részemről annyit, hogy a tökéletes telefon operációs rendszert még nem találták fel, mint ahogy az asztali rendszerek egyike sem hibátlan. Ki-ki eldönti, hogy neki melyik a szimpatikus, melyik hiányosságaival tud együtt élni. Most valóban tekintsünk el az ár-érték kategóriától, mert itt most nem arról volt szó, mert gondolom azzal mindenki egyetért, hogy ebben verhetetlen ez a telefon.

    Az, hogy nem lehet SD kártyára telepíteni valóban gond lehet némelyeknek, de erre szoktam azt mondani, "egérmozizzon" akinek hat anyja van. Ekkora kijelzőn nyomni egy autóversenyt, vagy nekiállni FPS-t tolni, háááát ízlések és pofonok, de ebben a világban igencsak a 38-50"-os full HD kijelző a divat, és nem a 3,8-5,0"-os tenyér méret. A többi játék, ami meg tényleg telefonra való és csak kitölteni a pár perces várakozást, vagy elütni az időt utazás közben, nem olyan nagy méretű és azokból elég sok elfér azon a 8GB-os tárhelyen, a sima alkalmazásokról nem is beszélve, amiknek a zöme néhány kb-nyi helyet foglal. Abban igazad van, hogy már a Symbian alatt is lehetett SD kártyára telepíteni, de ott mennyi is volt a memória a telefonokban? Azt meg senki nem mondta, hogy ahogy az igények előtérbe hozzák, ebben a rendszerben nem jelenik meg ez az opció, mint ahogy megjelent a térképek mentésénél is még tavaly az Amber előtt.

    Nincs hívásrögzítés.... megynyugtatlak, nem is lesz, mivel ez ha jól tudom, de javítsatok ki, nem az MS sara, hanem mindössze a személyiségi jogok nevű törvény csomag tartalmazza. Gondolom beszéltél már telefonon egy neked szolgáltató céggel, ahol a beszélgetés megkezdése előtt tájékoztattak, hogy az rögzítésre fog kerülni és ha ehhez te nem járulsz hozzá szakítsd meg a beszélgetést és fáradj be egy ügyfélszolgálati irodába bla bla bla.

    A backup/restore folyamattal viszont totál nem értem mi a bajod. Először is, nem a skydrive-ra, hanem valahová a MS szerverére tárolódik el a telefonodról az, amit a biztonsági mentések menüpontban beállítottál, kivéve a fényképek és a videók, amik valóban a te személyes Skydrive fiókodba töltődnek fel, de cserébe ha a számítógépeden beállítod az offline elérhetőséget, akkor folyamatosan a gépeden is ott lesz az összes képed és videód, arról nem is beszélve, hogy bárhol bármikor, ha van Internet elérésed, hozzáférsz ezekhez, na meg persze mindenhez, amit a Skydrive fiókodba feltöltöttél. Az SMS-ek, és a programokról az információk, mármint hogy melyik volt telepítve nálad, és azok legtöbbjének (valóban nem mind) beállítása felkerül a felhőbe valahová. Ez mellé minek az offline mentés? "addig az MS megoldása csak és kizárólag Skydrive-ra mobilnetről, még wifiről SEM !" Na ezt a mondatod nem értem. Illetve értem, de ez nem igaz. Valóban volt a kezdetekben egy olyan bibi, hogy HR után, ha engedélyezted a telefonnak, akkor elkezdte azonnal a visszaállítást és csak mobilneten, mert a Wi-Fi bekapcsolása opció hiányzott. Nos ez a lépés már bekerült a folyamat elejébe, másrészt a már az elején is volt egy olyan lehetőség, hogy a később szinkronizálok lehetőséget választottad és akkor a Wi-Fi beállítása után volt lehetőség a teljes restore indítására. Tudom, mert csináltam már párszor ilyet mióta megvan a telefonom.

    Az alkalmazások párhuzamos futása? Nos itt megint benéztél valamit. Azok az alkalmazások futnak a háttérben és lezárt képernyőnél, amiket a telefon tulajdonosa engedélyez. Egyrészt a beállításoknál, másrészt és főleg a programon belül, már amelyikben van erre lehetőség, de ahogy megfigyeltem, amelyik programnál szükséges lehet, hogy a háttérben és lezárt képernyőnél tovább fusson, ott van is ilyen engedélyezési lehetőség. Nálam például miközben fut a Runastic, zenét hallgatok, (a nejem rádiózik), de mehet közben akár még a navigáció is, csak nem tudom minek menne. Említetted a Diktafont! Na itt megint tévesen állítasz valamit. Pont tegnap tettem fel a nejem telefonjára egy hangrögzítő programot, aminek a csempéjére bökve ráadásul azonnal kezdi is a hangfelvételt és mindezt lezárt képernyő mellett is. Igaz, ezt az opciót be kellett állítani a programban, mert nem alapértelmezett.

    File manager nincs. Valóban nincs. De minek is kellene? Mit akarsz másolgatni a telefonon belül? Bocsi, de elképzelésem nincs, minek kellene egy file manager a telefonra.

    Az értesítési rendszer még valóban gáz és még a Black sem oldja meg, hogy a jelenleg lezáró képernyőn lévő értesítési ikonok száma növekedjen, a rendszer főképernyőn meg valóban hiányzik az értesítési központ. Ebben egyetértünk!

    A hangokkal részben egyetértek, de csak annyiban, hogy nem lehet külön szabályozni a csengő, az értesítési és a multimédia hangerejét. Az ébresztés mindezektől független, mivel az a teljesen elnémított telefonnál is szól rendesen, cserébe annak meg egyáltalán nem lehet állítani a hangerejét. Vagy frászt kapsz, vagy olyat kell választani, ami diszkréten kezdi a zenélést. Az értesítési hangok már (GDR3 óta) viszont teljesen személyre szabhatók, bármilyen hang beállítható külön az SMS-nek, Hangüzenetnek, érkező emailnek, és az emlékeztetőknek. Az viszont hiányzik, de az már a programokban, hogy az értesítgető programoknál (Akku figyelők, Insider, VÉSZ, a fene se tudja mi van még) egyedi hangot állítsunk be, legalábbis ezt a programokben kellene, de én nem nagyon találok ilyen opciókat és ez megint nem a rendszer hibája. Ami viszont nagyon gáz és tényleg nagyon gáz, hogy a beállított naptári eseményeknél egyet jelez röviden a telefon, amit vagy meghallasz, vagy nem. Igen, a symbian alatt addig visítozott, amíg nem kommunikáltál a programmal, hogy tudomásul vetted. Itt ha nem hallod meg, akkor akár egész nap ott várakozhat a lezárt képernyő sötét leple alatt a teendőre való figyelmeztetés.

    Részemről ennyit fűznék hozzá, hangsúlyozva azt, hogy kilenc hónap használat után azért megtanultam élni a rendszer hiányosságaival és továbbra is azt vallom, hogy egyik rendszer sem tökéletes. Ebben az árkategóriában viszont ha tetszik ha nem, ez a megfizethető és ráadásul jól működő alternatíva. Ha valaki magasabb árkategóriában, mondjuk a felső közép, vagy a felső kategóriában keres telefont, ott már nem ilyen egyértelmű a kép, ott már a WP rendszer annyira nem nyerő, bár onnan még nem volt telefonom ez csak szvsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák