Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrKapocs

    őstag

    válasz DrKapocs #19223 üzenetére

    Egyszerűen kíváncsi vagyok, illetve nem akarom, hogy az új akku is tönkre menjen, így belekezdtem a töltőim átvizsgálásába. Élek a gyanúperrel, hogy a Xiaomis gyári szivartöltővel van valami gond.

    Az előbbi válaszom, hogy 5V pongyola, az eredményeim részletesen:
    1.) 200 Ft-os Pennys 1A-es szivartöltővel a feszültség eléggé ingadozik (ennél a leginkább látványos az ingdozás). 5V fölé csak egyszer ment egy pillanatra a feszültség (5,02V), kijelenthető, hogy nem adja le az 5V-ot. Tipikusan 4,92V az érték, de ingadozik. Ezzel soha nem forrósodott fel a telefon navigáció közben, egészen hosszú utakon sem. Még most sem, hogy tropa az akkum. Ezzel azért nem fenékig tejfel az élet, előfordult az, hogy hiába volt töltőn a telefon, az út végére lemerült navigáció során. Szóval nem ideális megoldás.

    2.) Xiaomi gyári szivartöltővel a feszültség kevésbé ingadozik, mint a Pennys töltővel. A feszültség magasabb. 5,08-5,1V környéke a tipikus érték. Nem ritkák az 5,1V feletti értékek sem, csúcsérték 5,2V. Ezzel a legutóbb egy 60 km-es út végére tűzforró lett a telefon, az akku is behalt (utángyártott 2000 Ft-os akku Kínából), illetve a így visszagondolva, a gyári akkut is lehet ez ette meg. Ezt így azért nem merném egyértelműen kijelenteni, mégiscsak egy 2 éves gyötört akkuról volt szó (illetve egy utángyártott kínai akkuról), ami egy hosszabb navigáció után adta meg magát.

    3.) Elegem lett a fentiekből és vettem - aranyáron - egy Energizer szivartöltőt (féltem az új Redmi 4 Prime bármelyik fentire rádugni, és az új mi2s akkut sem vágnám szét). Ennek két kimenete van 1A és 2,1A. A feszültség gyakorlatilag betonbiztos vele. Az 1A-es kimeneten 5,03V (esetleg 5,04V), míg a 2,1A-en 5,04V (esetleg 5,05V). Azért ilyet vettem, mert ugye a Redmi 4 Prime 2A-el képes tölteni, míg az mi2s 1A-el max. Nem használtam még navigációhoz, nem akartam az mi2s tönkrevágott akkujával kockáztatni az új töltőt. A Redmi 4 Prime-ot pedig nem szívesen fognám be navigálni, erre hagytam meg az mi2s-t.

    Amperszámban gyakorlatilag nem láttam érdemi különbséget, az összes 1A alatt maradt. Egyébként talán, de ez tényleg csak talán, a Xiaomi szivar magasabb amper értékeket ad le (de még ez is mindig bőven 1A alattit). Több kábellel is próbálkoztam (gyári, Energizer, kínai filléres spirál), de az értékeket egyik sem befolyásolta. Mi a véleményetek, a Xiaomi szivartöltő kuka?

    Megnéztem egyébként a gyári mi2s töltőt is, a hálózatit. Ott a feszültség 5,11V, indulásnál volt azért ettől több is. Sőt, a Redmi 4 Prime esetében, amikor azt töltöm a gyári hálózati töltőjével, ott 5,3V is akad.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák