Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zyzz

    tag

    Halihó! Gondoltam újra beüzemelem a telefont, egy ismerősnek kell átmenetileg póttelefonnak. Vagyis szeretném az összes adatot gyalulni - és akár újrarakni a rendszert, ha nem túl rizikós.
    Mit ajánlotok?

    Újrarakáshoz van valahol rövid tutorial (már semmire nem emlékszem)? Jelenleg 4.1.1 Android van rajta (MIUI 3.8.23)

    "Factory data reset" opció töröl minden adatot + fiókokat? (tehát rossz kezekben sem nyerhető ki belőle érzékeny adat?)

  • zyzz

    tag

    válasz DrKapocs #19700 üzenetére

    Gratula, hogy még mindig életben van nálad! Enyémen kijelző tört régen, cseréltem házilag, azóta kamerák homályosak, egyébként frankón működik! Durva, hogy ennyi év után is simán jó az alap funkciókra, amikre 90%ban használom a telót!

  • DrKapocs

    őstag

    válasz zyzz #19702 üzenetére

    Napi használatban van, netrádióként használom, illetve kocsiban navigálni. A célra tökéletesen megfelel, másra azért már kevés lenne.

    A legegyszerűbb egy gyári visszaállítást csinálni. Nekem egy Android 5-ös alapú MIUI 8, Global rom van rajta. Stabil, nincs vele gond. A rendszer egyébként MiFlash segítségével is újra flashelhető, azonban win10-en nekem nem volt sima menet. WinXP-s gépen soha nem volt gondom az újraflasheléssel, de Win10-en már más tészta volt. Virtuális gépen is próbáltam, de azzal nem sikerült.

    Egyéként találtam hozzá LineageOS 15-öt is, az Andorid 7-et futtat. Ami ettől még érdekesebb, hogy van hozzá MokeeOS is, ami Android 10-re épül. Egyiket sem próbáltam még. Próbálta esetleg valaki ezeket a custom romokat?

  • DrKapocs

    őstag

    válasz DrKapocs #19703 üzenetére

    Kipróbáltam mindkettőt. A LineageOS nem tetszett, a MokeeOS-t pedig nem sikerült feltenni, bármelyik verzióval is próbálkoztam, mindig Error 7 üzenethez jutottam. Szóval visszament a jó öreg MIUI.

  • zyzz

    tag

    válasz DrKapocs #19703 üzenetére

    Köszi az infókat!

    Végül hagytam az Android 4-et rajta, nem volt kedvem rizikózni Win7 / Win10-zel!
    Viszont fény derült még egy-két problémára:
    - usb csati annyia kilazult, hogy töltés közben vigyázni kell a kontaktra, hogy ne mozogjon
    - saját wifit nem találja / nem csatlakozik akkor sem, ha látja

    Utóbbi miatt most elég korlátozott a használhatósága sajna!

  • Lex Icon

    senior tag

    A 3G lekapcsolás után kukázható ez a mobil? :(((
    Próbáltam 2G-re kapcsolva, de a régi adatkapcsolatok nem mennek. Van egyáltalán valamilyen 3G alatti adatkapcsolat ami használható?
    Nincs szükségem nagy sebességre csak pl. bankegyenleg lekérdezés vagy egy Anki szinkron meg hasonló KB-os méretű anyagok. Csak menjen. Nem lehet kapni normális méretű telót csak péklapátot.
    A páromnak korábban vettünk Samsung A20e-t az jó kis teló (70mm szélesség alatt), de nem lehet kapni. Amit még találtam a ZTE A31 DS, de ettől se ájultam el.
    Vélemény? Javaslat?

    [ Szerkesztve ]

  • DrKapocs

    őstag

    válasz Lex Icon #19706 üzenetére

    Nem kell kukázni. A 2G magad, azaz az Edge hálózat elérhető lesz. Tény, hogy ez nem gyors, de legalább lassú. Viszont arra elég, hogy netrádiót tudjak hallgatni és offline navigációhoz lekérje a forgalmi adatokat. Nekem csak ennyire kell. Gondolkoztam, hogy leadom a készülékcsere programban, de hülyeség lenne. Ráfizetek kb. 40 ezret és lesz egy használhatatlan telefonom, amit csak ugyan ezekre használnék. Ráadásul az mi2s-hez összesen 3 db akkut spájzoltam be. Ezek közül kettő Nohon. Soha nem tudni, felfő az akku egy navigáció során és lesz tartalék. Mit csinálnék egy olyan telefonnal, aminél egy kisebb vagyon az akkucsere?! Amúgy is, én főleg itthon használom, wifin.

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz DrKapocs #19707 üzenetére

    Jéé, most megnéztem és ment a kommunikáció, tudtam bankolni. Akkor talán nincs veszve minden. Kérdés, hogy a beszéd rendesen fog-e menni, mert korábban is volt ilyen, hogy vacakolt a 3G (lefedettség miatt), átkapcsolt 2G-re és ott meg megszakadt a beszélgetés többször is.
    Lehet, próbából átrakom "csak 2G"-re és tesztelem. Ha használható, akkor marad.
    Igaz a Revolut már nem frissít vagy 1 éve (5-ös Android miatt) és nyivákol miatta, de működik. Ha az beadja a kulcsot, akkor muszáj lesz váltani. Emiatt nem is merem újratelepíteni, mert lehet, fel se megy már a régi se, mert próbáltam a korábbi még ezzel az Androiddal működő verziót ráfrissíteni, de nem hagyta.
    Esetleg csinált valaki Revolut újratelepítést erre a telóra? Felrakja a korábbi még működő verziót vagy kidobja, hogy nem jó a teló?

    [ Szerkesztve ]

  • interstate76

    addikt

    válasz DrKapocs #19707 üzenetére

    Ha főleg otthon használod, akkor többnyire netrádió üzemmódban van. Tényleg nem akarok belepofázni, mert a te dolgod, de erre minek kell külön eszköz? Gondolom, van másik telefonod. Vagy kitartottál az MI2 mellett?

    A másik, ami nem világos a számomra, hogy cserélgeted az akksikat a telefonban? Mert ha nem, akkor a nem használt tartalék akksijaid sztem előbb mennek tönkre, mint egy olyan, amit folyamatosan nyúzol.

    Amúgy imádtam én is a kis MI2-est! :K Amikor meglett, akkor még tényleg komoly előnye volt a MIUI-nak a stock androidhoz képest (egy Newman N2-esre feltett custom ROM-mal kezdődött nálam a MIUI-korszak, és az MI2 volt az első "igazi" Xiaomi-telóm). Engem olyannyira meggyőzött, hogy azóta is márkahű vagyok.

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast P20S és P20HD tablet, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • DrKapocs

    őstag

    válasz interstate76 #19709 üzenetére

    Van másik telefonom, a Xiaomi mi2s lényegében véve megmaradt. Egyszerűen nem volt értelme eladnom, mert mindig úgy voltam vele, hogy amennyit adnának érte, annyit nekem is megér. Második telefonként használom. Edzős telefonnak használom (ha valaki felkapja, amíg nem látom, akkor sem ér nagy veszteség), hosszabb utakon navigálni (pár akkut már felfőztem a kocsi szélvédője mögött, soha nem volt erre céleszközöm, a telefont használom) vagy netrádiót hallgatók bluetooth receiverrel. A receiver jacken keresztül csatlakozik a házimozihoz, ami egyébként nem lenne BT képes, és így van egy teljes értékű netrádióm, komoly hangteljesítménnyel. Minden telefon hangját utálom, nekem senki ne mondja, hogy élmény telefonom keresztül zenét hallgatni. Nálam állandóan szól a rádió a háttérben. Ezekre valóban nem kellene külön eszköz, de ha már van, akkor miért ne használjam. Miért az "elsődleges készülékem" gyepáljam, merítsem ezzel? Adtam volna el mondjuk 5-10 eFt-ért? És attól boldogabb lettem volna, lennék? Egy kisebb bevásárlást nem fut ki a Lidlben az az összeg, amit kapok érte. És ha megint felfő a szélvédő mögött a telefon egy párszáz km-es navigáció során, akkor kidobom az mi2s-ből az akkut és annyi. Belekerül max. 3000 Ft-ba a dolog. Ha a Samsungomban főne fel, akkor ez a mutatvány kb. 30-ból jönne ki, mert ugye azt én egyedül, otthon nem tudom kicserélni.

    Igen, az akkukat folyamatosan cserélgetem, "vetésforgó" van. Egyetlen akku sem áll huzamosabb ideig, nem is vettem észre semmi negatív dolgot ebből következően. Viszont tartaléknak lennie kell szerintem, mert már alig lehet hozzá kapni. Régebben az Ali tele volt BM20-as akkukkal, most elvétve lehet csak normálisat kapni hozzá. Valahol érthető, egy 10 éves telefon akkujára nem lehet túl nagy kereslet.

    Nekem is volt az mi2s után másik Xiaomim. Egy Redmi 4 Prime-om volt. SD625 volt benne, übertakarékos SOC volt. Viszont annak is és az mi2s-nek is sárgult a kijelzője. A Redmi 4 Prime, bár nagyon szerettem, 4 évig volt meg, eladtam. Hibátlan volt, de egy Samsung AMOLED kijelezős telefon mellé téve brutálisan rossz volt a kijelzője. Az én szemem pedig elég érzékeny. Így váltottam a Samsungra. Jó volt a Xiaomi, de szerintem ma már annyira nem olcsó, mint régen volt. Ráadásul a sok bug, az állandó mókolás, a MiFlashes újraflashelés sem hiányzik. Oké, a Samsung drága és borzasztóan unalmas, de megbízható. Persze kinek a pap, kinek a paplan. Nem mondom, hogy nem térnék vissza a márkához, de jelenleg erre kicsi esélyt látok. Én a Realme-t látom az új Xiaominak. Egy Realme GT 2 Pro-ra lehet beneveznék. :)

  • interstate76

    addikt

    válasz DrKapocs #19710 üzenetére

    Megértelek, hogy megtartottad, én is gondolkoztam rajta anno, és ha cserélgeted az akksikat, akkor még pár évig ki is szolgál a masina. Ha nem lett volna 2 (saját + céges) telefonom annakidején, akkor lehet, hogy én is meghagytam volna, de 3 teló már tényleg felesleges. Én végül a pár évenkénti csere-bere mellett döntöttem, így most sajátként egy Note 5-öst nyúzok, évek óta, nagy megelégedéssel (előtte meg egy Redmi 4X-et használtam, az is király kis készülék volt). Sztem egy darabig még megmarad, aztán ha lehet kapni 25e Ft környékén karcmentes állapotú Note 8T-t, akkor lehet, hogy arra váltok. Egyéb típusokkal most nem vagyok képben, de köszi a tippet, ránézek a Realme-re! 30 ezer Ft körül van nálam az ingerküszöb telefonok terén, ennél többet egyszerűen nem vagyok hajlandó kiadni arra, hogy kisebb legyen a kijelző kávája és hogy egy kicsit jobb fényképezőhöz jussak (ezeken felül csak az NFC hiányzik, az sem nagyon, és a Note 5 kamerája is nagyon rendben van).

    Korábban én is bt receiverrel használtam egy normál hangfalat, a mai napig megvan, de aztán nagyon olcsón tudtam venni egy nagyobb és egy kisebb bluetoothos hangcuccot, azóta ezeket használom (a kisebbre vezetékesen csatlakozik a monitorom és bt-on egy tablet vagy a telóm, a nagyobbra pedig optikán a nappaliban lévő TV és bt-n nagyritkán valami más). Szóval egyetértek: nem vagyok egy vájtfülű zenehallgató, de én sem szeretem a telók/tabletek dobozhangját. Még a legjobbak sem érnek fel egy normálisabb kis hangfalhoz.

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast P20S és P20HD tablet, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

  • DrKapocs

    őstag

    Lassan-lassan 10 éve volt már meg a kis Xiaomi mi2s készülékem, de elérkezettnek láttam a váltás idejét. Beszámítattam egy Samsung A52s készülékbe. Szerintem a kis mi2s egy elpusztíthatatlan készülék, engem maximálisan kiszolgált az elmúlt években. Csak tisztelettel tudok róla beszélni. A világért sem akarok a fórum szabályzatának ellentmondani, de talán érdekel benneteket: a megmaradt alkatrészeimet (2 db kiváló állapotú Nohon akku; eredeti gyári hátlap (új) és 5 darab fólia) eladnám. Hátha tudja valaki hasznosítani őket. Az alkatrészek itt érhetők el.

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz DrKapocs #19712 üzenetére

    Nem tudom, mennyire van még értelme ezt a telefont használni a 3G lekapcsolás után. Normális netsebesség nem lesz, így a lényeg vész el belőle. Fájó szívvel, de beszámíttattam egy ZTE A31-be +5eFt-ért, ez tartaléknak jó lesz és vettem itt a HWaprón egy Galaxy S8-at. Ez még (számomra) elfogadható méretekkel rendelkezik és mivel ez is csúcs kategória volt 5 éve, nagyon jól használható.
    Nekem is van több aksim, tokom, fóliám, ami megmaradt, de nem hiszem, hogy kellene ez még valakinek. Az aksikat majd "elbarkácsolom" valamilyen elektronikai projektben.
    Sic transit gloria mundi. :(((

    [ Szerkesztve ]

  • rooszpeter

    csendes tag

    azon gondolkodom, hogy felteszem egyik villanykapcsolo melle okosotthon vezerlonek. bar ahhoz meg kicsi :)
    de akkor is megtartom! :)

Új hozzászólás Aktív témák