Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrKapocs

    őstag

    válasz interstate76 #19709 üzenetére

    Van másik telefonom, a Xiaomi mi2s lényegében véve megmaradt. Egyszerűen nem volt értelme eladnom, mert mindig úgy voltam vele, hogy amennyit adnának érte, annyit nekem is megér. Második telefonként használom. Edzős telefonnak használom (ha valaki felkapja, amíg nem látom, akkor sem ér nagy veszteség), hosszabb utakon navigálni (pár akkut már felfőztem a kocsi szélvédője mögött, soha nem volt erre céleszközöm, a telefont használom) vagy netrádiót hallgatók bluetooth receiverrel. A receiver jacken keresztül csatlakozik a házimozihoz, ami egyébként nem lenne BT képes, és így van egy teljes értékű netrádióm, komoly hangteljesítménnyel. Minden telefon hangját utálom, nekem senki ne mondja, hogy élmény telefonom keresztül zenét hallgatni. Nálam állandóan szól a rádió a háttérben. Ezekre valóban nem kellene külön eszköz, de ha már van, akkor miért ne használjam. Miért az "elsődleges készülékem" gyepáljam, merítsem ezzel? Adtam volna el mondjuk 5-10 eFt-ért? És attól boldogabb lettem volna, lennék? Egy kisebb bevásárlást nem fut ki a Lidlben az az összeg, amit kapok érte. És ha megint felfő a szélvédő mögött a telefon egy párszáz km-es navigáció során, akkor kidobom az mi2s-ből az akkut és annyi. Belekerül max. 3000 Ft-ba a dolog. Ha a Samsungomban főne fel, akkor ez a mutatvány kb. 30-ból jönne ki, mert ugye azt én egyedül, otthon nem tudom kicserélni.

    Igen, az akkukat folyamatosan cserélgetem, "vetésforgó" van. Egyetlen akku sem áll huzamosabb ideig, nem is vettem észre semmi negatív dolgot ebből következően. Viszont tartaléknak lennie kell szerintem, mert már alig lehet hozzá kapni. Régebben az Ali tele volt BM20-as akkukkal, most elvétve lehet csak normálisat kapni hozzá. Valahol érthető, egy 10 éves telefon akkujára nem lehet túl nagy kereslet.

    Nekem is volt az mi2s után másik Xiaomim. Egy Redmi 4 Prime-om volt. SD625 volt benne, übertakarékos SOC volt. Viszont annak is és az mi2s-nek is sárgult a kijelzője. A Redmi 4 Prime, bár nagyon szerettem, 4 évig volt meg, eladtam. Hibátlan volt, de egy Samsung AMOLED kijelezős telefon mellé téve brutálisan rossz volt a kijelzője. Az én szemem pedig elég érzékeny. Így váltottam a Samsungra. Jó volt a Xiaomi, de szerintem ma már annyira nem olcsó, mint régen volt. Ráadásul a sok bug, az állandó mókolás, a MiFlashes újraflashelés sem hiányzik. Oké, a Samsung drága és borzasztóan unalmas, de megbízható. Persze kinek a pap, kinek a paplan. Nem mondom, hogy nem térnék vissza a márkához, de jelenleg erre kicsi esélyt látok. Én a Realme-t látom az új Xiaominak. Egy Realme GT 2 Pro-ra lehet beneveznék. :)

Új hozzászólás Aktív témák