Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rawulf

    őstag

    válasz morfondőr #19332 üzenetére

    Éppen pont ma frissítettem fel a jelenlegi legutolsó Miui8.3-as 7.5.25.-ös Xiaomi.EU firmware-re unokahúgom tartalék Mi2S telefonját.
    Megjegyezném, hogy nem az övé az első olyan Mi2 telefon, aminél ez a művelet csak akkor sikerült, amikor már legyalultam a telefont szoftveresen. (Különben a TWRP hibákat dobál és nem megy fel a friss rom.)

    Szóval command parancssorban feltoltam rá a legutolsó stabil kínai fastboot romot, aztán lecseréltem a recovery-t a xiaomi.eu által az androidfilehost-ra linkelt februári TWRP-re (bár ahogy néztem, létezik már 3.1.1 májusi is a twrp.me másik helyen). ARIES TWRP fog kelleni!

    TWRP recovery-be bootolva is fel lehet másolni a rom-ot a telefon belső tárhelyére, mert látni fogja az USB tárhelyet recovery módban is a windows-os számítógép, ha már fenn van az MTP driver.
    Mondjuk én megszokásból a TWRP által létrehozott TWRP könyvtárba másoltam a zip fájl-os romot.
    Wipe data, cache, dalvik cache hármas után pedig fel is ment szépen. A végén még opcionálisan megkérdezi, hogy akarjuk-e a SuperSU-t, azaz rootolás is meglegyen-e.

    Persze a nulladik lépés, hogy felteszed a szükséges drivereket a windows-nak. MiFlash program ezt elvégzi.
    Ha Win8, 8.1 vagy 10-es operációs rendszered van, akkor persze a driver telepítés előtt speciális boolással ki kell kapcsolni az eszközillesztők aláírásának szükségességét, aztán egyesével le kell okézni a nem aláírt driverek-re feltett kérdéseket, miközben a miflash setup fut.

    "Please state the nature of the medical emergency."

Új hozzászólás Aktív témák