Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rmihaly

    tag

    válasz asdf_ #9022 üzenetére

    Én is egyenletes résszámlás voltam - tudtommal vegyes profillal.

    Elszámolási időszakom ápr 20-április 20-ig tart.
    MVM elég érdekesen számolt.
    Az elmúlt elszámolási időszakban 1700m3 alatt fogyasztottunk (júl 31- ápr 20 közt fűtesi időszakban 1577m³-t.)
    Úgy gondoltam, hogy az elszámolásnál nem érhet meglepetés, mert a nyári maradék hónapra a hőmérsékleti profil miatt úgyis 15m³/hó körüli mennyiség marad.
    Nem így számoltak - korábbi hozzászólásomban részletesen leírtam nálam, hogyan számoltak - ezt most nem teszem meg ismét.

    A lényeg: havi egyenletes részszámla beállítás esetén az MVM nem alkalmaz hőmérsékletfüggő görbét, a fogyasztási profilt HMV/tűzhely profilra állítja.

    Így lett a havi 14eFt részszámláim esetén 204eFt elszámolóm, és a maradék 3 hónapra további 200eFt piaci áras fogyasztásról számlám...
    Na ezt nem szerettem volna következő évben elszámoláskor jóváiratni (ez 2,5év fogyasztásnak megfelelő díjbefizetés lett volna...- aktuálus árakat figyelembe véve úgy hogy a vegyes profilt figyelembe véve az éves limit alatt vagyok ~17%-al).

    Én is szerettem volna egyenletes havi 15eFt körüli díjat fizetni, de a rossz elszámolási rendszerük miatt erre nincs lehetőségem - azaz max akkor ha befizetem a 400eFt többletet az első évben, és minden évben tolom magam előtt.

    Így mivel nem szeretnék minden hónapban diktálni hőmérsékletfüggő részszámlázást állítattam be.
    Igen ilyenkor nyáron 1500Ft a számla, télen legmagasabb 35eFt (ha limiten belül maradok).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák