Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz Bubba84 #8562 üzenetére

    Szia!

    Az biztos, hogy ha nincs hozzáférésed a routerhez, akkor "egyszerű felhasználóként" azt nem fogod látni, hogy ki, és mennyit tölt le... Ezt maximum a routerben láthatnád, de ott is csak akkor, ha a szoftvere ezt monitorozza, illetve korlátozást beállítani is csak ott tudnál, a gépen maximum a saját sávszélességedet tudod limitálni, de másét nem!

    Szerintem fordulj a hálózat üzemeltetőjéhez, ha van rá módod, és javasold egy olyan router beszerzését, ami gépenként ossza el a sávszélességet, valamint beállítható rajta több dolog is, amivel esetleg egy-egy ember elnyomja a többit, és lehetetlenné teszi a normális nethasználatot. Ilyenek például a maximális kapcsolatszám, p2p korlátozása, tiltása, stb... Ilyen eszközt már akár 10-20 ezer Ft-ért is lehet venni, de persze az erősebb vasak inkább a 30-40 ezer HUF kategóriába esnek. (persze még mindig soho eszközökről beszélek)

    5-6Mbps nem egy csillagászati sebesség, de azért ha mondjuk a 20 emberből 10 használja egy időben a netet, akkor még 500k körüli kvóta jutna egy gépre (igazságos elosztás mellett), ami böngészésre elég. Nem sok ugyan, de elég!

    Win7-et nem használok, így nem tudom, hogy mit mér és mit nem... A kapcsolat felépülésétől számított forgalmat meg tudod nézni a tálcán a hálózati kapcsolat ikonján, de havi mennyiséget szerintem csak külső szoftverrel lehet mérni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák