Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz zsolt501 #10483 üzenetére

    Hi!

    Néhány dolgot ne felejtsünk el:

    1. Éveken keresztül használtad a Tomato-t, megszoktad, nehéz egy ismeretlen dologba belerázódni.
    2. A Tomato a Linksys gyári firmware kiegészítése, javítgatása, míg az OpenWrt-t lelkes fejlesztők 0-ról írták
    3. A Tomato csak BroadCom CPU-s routerre készül, míg az OpenWrt rengeteg platformon működik. És lássuk be, egy bizonyos platformra írt fejlesztést jóval egyszerűbb kivitelezni, karbantartani, mint egy rengeteg platformon működő általános megoldást.
    4. A 3-as pontból következően a Tomato egy zárt, gyártó által fejlesztett WiFi drivert használ
    5. Valószínűleg a WRT54GL-en csak az alap router funkciókat használtad, mivel nincs rajta USB port (hacsak meg nem csináltad az SD-modot)
    6. A TP-Link-en is csak akkor van igazából probléma, ha az ember többet vár, mint amit a vas tud (nagyon gyors net esetén nem korlátozza megfelelően a Transmission-t). Sima router funkciókkal, illetve helyesen beállított configgal ez is elmegy úgy, hogy nem kell ránézned.
    És itt ne menjünk bele olyanba, hogy egy P1-es nagyobb terhelést kibír, mert az x86 architektúra nem hasonlítható ilyen szempontból össze egy MIPS/MIPSEL-el. (Lásd Asus RT-N16 a 480/533MHz-es CPU-jával sem jeleskedik egy samba/ftp másolásban, sőt, az erősebb CPU ellenére az 1043ND alatt marad.) Nem jó config esetén azért az is simán megadja magát. És vannak természetesen negatív vélemények, valamint érdekességek. Nyilván magában a topicban jóval kevesebb található, mint itt, ami főleg annak tudható be, hogy jóval kevesebb ember használja, mint az 1043ND-t)
    7. Legnagyobb sajnálatomra itt nagyon sok ember az NTFS filerendszer mellett dönt (és sok problémát is okoz), ami valljuk be, Linux alá nem igazán ildomos. Érdekes, anno a WL-500gP-nél szinte senkiről nem hallottam, aki NTFS-el szerette volna használni.

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák