Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.Skynet

    senior tag

    válasz Apollyon #10732 üzenetére

    Iscariah: Nemtom miért van most más IP-d mint eddig, de szerintem felejtsd el, hogy a régit visszakapod :U , statikus IP-ket meg hiába állítasz be, úgyis az lesz amit a UPC DHCP-je mond neked. Ha IP-t szeretnél cserélni akkor a modem után kötött eszközön kell MAC címet váltanod és voálá máris kapsz egy másik IP-t (ha valahol ban-olják az IP-det, így mész vissza 10sec alatt). Jelen esetben wan port mac clone dolog kellene neked elvileg, hogy pontosan mennyi az aktuális MAC-hez rendelt IP elévülési ideje azt nemtom, nekem volt mikor elutaztam vidékre 3 hétre, router áramtalanítva tehát mac inaktív volt a upc hálón, hazaértem bekapcsoltam a routert és ugyan azt az IP-t kaptam vissza, amit 3 hete is használtam. Most pl. 7végén volt csak áramtalanítva a router és már más IP-m van pedig csak 2 nap telt el...

    Szerk.: megvan az usb vinyóm és van egy x-aktám, routeren fdisk-el létrehoztam 3db partíciót, majd formáztam:
    - sda1 512Mb ext3, itt kapásból volna is kérdésem, hogy mindegy-e filerendszer, ha ezt esetleg a jövőben a rom-ban nem elférő progiknak szánom, tehát pl. lehet ez is ext4?
    - sda2 512Mb swap
    - sda3 a maradék hely a 640Gb 2,5" vinyón
    Eddig minden jó, csak tök üres az sda3 és nem értem, hogy most mivan, samba megosztásból win-el nézve 585Gb a teljes ebből, 29.9Gb elvileg foglalt, Luci-ban nézve pedig az alábbit látom, légyszi valaki magyarázza el, hogy is van ez.
    Filesystem Mount Point Available Used
    /dev/sda3 /mnt/hdd 555.91 GB / 585.86 GB 0% (197.34 MB)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák