Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz vargalex #15030 üzenetére

    Na, elővettem a dobozból, és mint kiderült, nekem Huawei SmartAX MT880i modemem van, de ez is tudja a Router, és a Bridge módot is...

    Megpróbáltam, és a várakozásoknak megfelelően, Router módban a modem veszi fel a külső IP-t, és az arra kötött router (vagy PC), már a modem DHCP szerverétől kap egy 192.168.1.x címet. Tehát egy sima switch-el akár tovább is osztható az ADSL.

    Ha már összeraktam, akkor viszont lepróbáltam a kábelkihúzást is. Ha router módban, élő internetkapcsolat esetén kihúztam a telefonkábelt a modemből, azt a router nem veszi észre. Ez logikus is, mivel az ő szemszögéből a kapcsolat nem szakadt meg.

    Ha Bridge módban, amikor a routerben van konfigurálva a PPPoE kapcsolat, kihúzom a telefonkábelt a modemból, akkor azonnal szintén nem veszi észre a szakadást a router, de amint valami kimenőforgalom lenne rajta, azonnal reconnectelni akar. A reconnect akkor is megtörténik, ha a telefonkábelt visszadugom mielőtt bármire is kattintok.

    Tehát nálam semmilyen körülmények között "nem éli túl" a PPPoE kapcsolat a telefonkábel kihúzását, csak annyi a különbség, hogy ha a modem tárcsáz, akkor ezt a szakadást a router már nem érzékeli.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák