Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    Maradt még pár megoldatlan feladat OpenWRT alatt:

    1./ WOL progit keresek Luci alá. Próbáltam a Wol csomagot, és az Etherwake-et is, de ha jól értem ezek SSH-n keresztül mennének. Olyan, ami beépül a Luci menürendszerébe mi van?

    2./ Dyndns beállítást megcsináltam, de nem érem el kívülről (IP címmel sem), szerkesztettem az uhttpd fájlt, sikeresen megváltoztattam benne a portot, viszont ez a rész nálam nincs benne: "option rfc1918_filter 0"

    3./ Forgalomfigyelő alkalmazást keresnék szintén Luci alá. Nem annyira adatmennyiségekre lennék kíváncsi, inkább arra, hogy melyik gép melyik porton keresztül milyen webcímre (tehát nem ip-re) próbál kapcsolódni. Linuxon láttam ilyent, gondolom OpenWRT alatt is megvalósítható.

    4./ Jó lenne egy parancssor Luci alá, ahonnét egyszerű műveletek (pl. pingelés) végrehajthatóak lennének.

    5./ Jelenleg ez a legfőbb problémám még mindig: Router újraindítása közben ha be van dugva a modem a wan portba nem indul el normálisan. Madzagon kapcsolódva hozzá se net, se ping, se putty, se webfelület. Wifi-n keresztül viszont van net (a többit most nem tudom kipróbálni). Ha kihúzott modemmel indítom újra (és miután elindult visszadugom), akkor minden rendben. Ez érdekelne leginkább.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák