Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz vitezlejszlo #19035 üzenetére

    Hi!

    A több RAM valóban sokat számít. Ezért is használják néhányan 64MB-al az 1043ND-t.
    Másrészt a 400 MHz vs. 480 MHz azért 20% különbség (olyan, mintha 2400 MHz-es CPU-t hasonlítanál 3000 MHz-el). Harmadrészt az továbbra is tartom, hogy a torrent letöltés által generált terhelés nem igazán hasonlítható jól össze. Leginkább a kapcsolatok számától függ. Nagyon nem mindegy, hogy 2,5MB/s-et 40, vagy 5 peer-el sikerül elérni.
    Első körben a korlátokat állítsd be az RT-N16-nál használtakra. Ha nem változtattál rajta, akkor Tomato-nál default-ban a

    Peer limit global 150
    Peer limit per torrent 30

    Míg ezek az értékek az általam build-elt firmware-ban 200, illetve 40.

    Valamint az sem mindegy, hogy a kapcsolatok hány százaléka encrypt-ált. Tehát azt is kikapcsolhatod (Tomato-nál nem is látok erre beállítási lehetőséget). Illetve szerintem ilyen CPU mellett a Download queue-t is lehet, hogy jobb kikapcsolni, több párhuzamos letöltés kisebb sebességet is eredményezhet (pont a több peer kapcsolat miatt).

    Mivel írtam, hogy nekem nem ilyen routerem van, csak arról tudok nyilatkozni, hogy ismerősömnél 2MB/s ment kb. 2-es load-on. (Igaz egy régebbi transmission-el, abban queuing nem volt.)

    (#19037) Speeedfire: melyik lenne az a routerBoard, ami ilyen olcsó és ez a felszereltsége? Vagy csak én nem látok valamit? (Mondjuk én IDE-s cuccot és 800 MHz-es CPU-t sem látok náluk.)

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák