Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    válasz zsolt501 #19829 üzenetére

    Szerintem te alaposan túlliheged a dolgot.

    Itt most szó sincs semmiféle illegális próbálkozásról. A srác bajban van, mert két egyforma MAC című telefont kapott és ezeket az otthoni(!) routere ledobálja. A probléma androidos teló esetén egy marketes programocskával rém egyszerűen orvosolható és ennyi (vagy gari).
    1. Mitől is nem lenne ez jogszerű?
    2. Mitől nem kéne ezt egy garis telóval eljátszani? Semmi baja nem lesz ettől az ég világon.

    Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni szvsz.

    Ha illegális lenne maga a MAC klónozás, akkor nem engedné PC-ken sem maga az oprendszer a hálókártya driverben, de minden driverben van alapból ilyen lehetőség. Ennek pedig az az oka, hogy van olyan teljesen legális és hétköznapi felhasználás során jelentkező igény, amikor igen is muszáj a MAC címet átírni. Ilyen pl. az, amit itt a srác felvetett, de előfordulhat más problémás eset is, amikor a routerünkkel nem a valós MAC címet akarjuk láttatni, a saját hálózatunkon belül, ami nem csak hogy nem illegális, de a kutyának nincs semmi köze sem hozzá.

    A MAC klónozás nem illegális, csak vissza lehet vele élni, mint ahogy bármi mással is. A DVD másolás sem illegális, mert ha az lenne, akkor nem lehetne kapni DVD írókat (főként nem asztaliakat). Az illegális DVD másolás illegális. Mint ahogy van legális letöltés és illegális letöltés is. Nagy különbség.

    MAC címmel visszaélni sokkal súlyosabb mint az IP címmel, mert ez egy egyedi azonosító míg az IP címet egy hálózatban akár több ember is megkaphatja egy nap alatt is.

    Szerintem nagy tévedésekben vagy a MAC címek kapcsán. Mi az, hogy MAC cím alapján beazonosítanak bárkit is könyörgöm? A MAC cím a hálózati kártyához rendelt fizikai cím. Használom, aztán eldobom és veszek másik kártyát fillérekért. Cserélem akár hetente, vagy naponta, ha úgy tetszik. Utána ki fogja azt mondani, hogy én ezt és ezt a MAC című kártyát használtam ehhez és ehhez az IP-hez és ezt és ezt a gonosz dolgot követtem el vele? Senki nem tudja bizonyítani, mert egyszerűen nincs nálam fizikailag az a kártya!

    Nagyon komolyan kevered a dolgokat.

    Annak, hogy be lehet azonosítani egy Internet felhasználót a szolgáltatójánál egy adott időintervallumban kapott IP cím alapján, az egy dolog. De semmi köze nincs az egészhez a MAC címnek, ebben az eljárásban sehol sem játszik, mert egyszerűen nincs rá szükség, miután beazonosították a felhasználót az IP alapján, ennyi.

    Úgyhogy tényleg jobb, ha nem törsz pálcát senki fölött, mert vagy hiányosak az ismereteid, vagy alapjában tévesek.

Új hozzászólás Aktív témák