Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    Ma került a házhoz egy 1043-as szükség képen (a meglévő router-nas elpusztult nagy hirtelen és 2 hét a javítás/csere) és kissé elakadtam a telepítés során.

    Első körben egy Openwrt-vel kezdtem a dolgot, de nem volt túl szimpatikus feleslegesnek éreztem.

    Most a legfrissebb dd-wrt van fent.
    Rákötöttem egy 120GB-os HDD-t ideiglenes NAS és egyéb tároló gyanánt. Szépen meg is formáztam az egyik tutorialhoz igazodva a következő képen:
    260MB - Optware (ext3)
    260MB - Swap (LinuxSwap)
    260MB - JFFS (ext3)
    111GB - Adat (ext3)

    Ez eddig mind szép és jó de a megfelelő helyre mountolás és így egy transmission telepítés és használatba vétel, valamint a normális nas funkció sem akar menni. Openwrt-vel is megszívtam, mivel az istenért sem akart a hdd-re írni, csakis a saját ram-jába, hiába volt elviekben minden mappa szépen létrehozva és linkelve. Ezért is gondoltam, hogy külön partíció mindenhova és ezeket használnám így.

    A kérdés:
    Ezzel a felállással hogy bírhatnám végre rá a dd-wrt-t, hogy minden a helyére csatolódjon és rendesen használódjon is? Ha valaki tudna adni valami átírható boot scriptet azt sem dobnám el.

    Próbáltam minden tutorialt és wikit átnyálazni ez ügyben de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre és lassan kihullik a hajam mert dolgozni is kéne nem csak ezzel bohóckodni órák óta. :N

    A válaszokat előre is köszönöm szépen. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák