Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz DonCosta #29013 üzenetére

    Hi!

    Már megint ez a "Linuxhoz nem kell értened, ez nem Openwrt, ahol külön kell modulokat installálgatni" vélemény a linkelt hozzászólásban! Bocsi, de ezt soha nem tudom reagálás nélkül hagyni. :) A kérdéses feladathoz nem is kellenek külön modulok. Valamint, ha valamihez mégis modult akar valaki telepíteni (pl. minidlna, multiwan, proxy, ushare), akkor azt megteheti a webes felületen is. Próbálja meg ezt megtenni valaki DD-Wrt alatt. (Ráadásul a DD-Wrt alá is az OpenWrt-s csomagokat lehet feltenni ssh-n, trükközéssel.) És direkt olyan csomagokat írtam példaként, amik telepítés után LuCI-ból config-olhatók.

    Ahogy korábban is írtuk, a WDS-hez mindkét oldalon WDS-t kell beállítani. Az elsődleges routeren AP WDS, a másodlagoson Kliens WDS. Ezt nem fogod megúszni.

    Ha elég az, hogy a másodlagos router csak kábelen ad netet, akkor az elsődleges routerhez nem kell nyúlnod, a másodlagoson pedig Kliens mód kell. Ahogy korábban írtam, ezekhez OpenWrt alatt sem kell bűvészkedni (a mobilon megosztott WiFi-re kapcsolódással bemutatom):

    1. A Hálózat->WiFi fülön Felderítés gombra kattintás:

    2. A megjelenő elérhető hálózatok közül a kívántnál a Csatlakozás a hálózathoz gomb megnyomása (érdemes a BSSID-t kimásolni, mert a 4. lépésben szükség lesz rá):


    3. A megjelenő beállításoknál a WEP/WPA, stb. kód megadása (nyilván ezt tudnod kell, illetve tudod is, ha a szomszéddal megegyeztél):

    4. A megjelenő WiFi beállításoknál az elsődleges router BSSID-jének bemásolása (a 2. lépésben másoltuk ki), majd Mentés & Alkalmazás gomb megnyomása:

    5. És már létre is jött a kapcsolat, a kábelen lógó klienseken van is net:

    [ Szerkesztve ]

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák