Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeself

    csendes tag

    Sziasztok!

    Néhány napja azt tapasztalom, hogy állandóan lassú a net. Ma kicsit utánajártam, és úgy néz ki, a rooterrel van a baj. Routeren keresztül a net másfél-két másodperces pinget produkál, a csomagok fele elvész, stb. Ha kiszedem a routert a "láncból" és kapásból a modemhez csatlakozok (T-home, 10 Mbit/s, koax), teljes sebességgel, szaggatás nélkül megy, 10-15 ms ping. Backfire fut a routeren (64 MB ram, 1 TB winyó ext3 particióval, swap), SSH-n keresztül teszteltem és kiderült, hogy az alábbi folyamat valamiért állandóan 20-25 %-kal terheli a vasat:

    2090 1 nobody S 928 1% 17% /usr/sbin/dnsmasq -K -D -y -Z -b -E -

    Többszöri újraindítás után sem változik a helyzet, ha viszont kilövöm a folyamatot, egycsapásra megjavul a net, szakít mint állat (na jó, csak 10 Mbit...). Viszont kb. 2 perc után behal. (Ez azt sugallja, hogy ez a folyamat nem véletlenül fut, csak éppen valamiért nem jól).

    Sajnos nem vagyok elég képezett a témában, nem tudom, miért felel a fenti proces (de elég fontosnak tűnik), mi az oka az állandó terhelésnek és hogy miként kellene megoldani a problémát. Rákerestem több helyen is (pl. itt a fórumban) de nem találtam hasonlót.

    Bármilyen építő jellegű javaslatot szívesen veszek, szeretnék a végére járni az ügynek. Eddig hosszú időn keresztül stabilan ment a rendszer, most viszont nem tudom mi lelte.

    Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák