Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • r3pl4y

    aktív tag

    válasz Speeedfire #4939 üzenetére

    Na akkor kicsit alakítok a dolgokon.. mert amíg nincs atom addig is kelleni fog nekem szerver...

    első körben a kérdésem az lenne, hogy most nézegettem a sebességeket....
    Samba alatt olyan gyorsan tud másolni? WL-500W-m az ilyen 3megabyte -os sebességet ért el a TCMD alapján ez meg 100 at? azt hogy vagy valamit félre néztem?

    Mert engem az érdekelne, hogy ha ráteszek egy winyót és arról akarok másolni akkor az mennyit tud... nem az, hogy egyik gépről a másikra, mert az nyílván gyors a gbit miatt :)
    A WL-500W-be kisebb proci volt azért gondoltam, hogy itt már jobb lehet ez a sebesség...

    Itt milyen file rendszer ajánlott? Gondolom mivel linux EXT2/3 nem?
    torrent kliensek mik lehetnek mert transmission-t olvastam, hogy megy, de az nekem nem nagyon jön be mert ha jól tudom nem lehet jelszavazni a webes felületet... nekem rTorrent lenne a jobb... webszerver mi megy rajta lighttpd?

    Amúgy azért is kérdeztem, hogy mi a helyzet a webes felülettel, mert az nekem ugye kellene de nem azon a porton hanem a 88-son és csak hálóról mivel a 80-son a lighttpd vagy nemtudom itt milyen webszerver ajánlott de az lenne..gondolom mysql is megy rajta meg ilyenek...

    Mi az a miniDLNA? mert találtam ilyen az 1.HSZ-ba de nem tudom mi az...
    Na és most akkor ha már lesz USB-s HDD (feltéve ha 2.0 az otthon lévő USB HUB :)) akkor azt lehet, hogy az USB led akkor világítson ha a HDD rá van dugva? vagy ilyen HDD foglaltságmérő nem lehet belőle? :) Tudom, hogy sokat kérdezek, de ez az openWRT meg ez a TP-LINK azért jóval másabb mint ami eddig volt..

    Amúgy idegesítő ez, hogy látom itt is lehet a ramot tuningolni... :) a másiknál (WL-500W) is most akartam megcsinálni, de rossz ram chipet választottam ezért inkább visszatettem a régit és elhatároztam, hogy mennie kell, mert szükség lenne gigabitre meg ugyis atom-os gépet akarok szervernek... erre most hazahoztam ezt a routert a másik helyett, hogy majd ez jó lesz netet megosztani.. de közben meg most nekikezdtem ennek a konfigolásnak és hát új kihívások, új lehetőségek a 400-as proci miatt lehet, hogy kicsit értelmesebb is lesz mint az Asus-om volt... meg látom ezt a 64M -re bővítést bár nem tudom van e értelme... biztosan nem csinálom meg mert majd atomos gép lesz úgyis... de most addig is kellene egy szerver és mivel van rá lehetőség nem hagy nyugodni a dolog... és most ezzel megin elintéztem a hétvégémet :) pedig csak azt terveztem, hogy most nem lesz ezen semmi sem, csak nyomtatót tudjon megosztani aztán majd az atomos gép :) dehát kicsit változik a dolog :)

    [ Szerkesztve ]

    "Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

Új hozzászólás Aktív témák