Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz Jim Tonic #5600 üzenetére

    Az ASUS is úgy működik, hogy van hozzá egy Windows-os program, és azzal rá tudsz tenni firmware-t, akkor is ha az előző flashelés valami miatt nem sikerült, vagy rossz firmware került rá. Illetve működik a tftp-s megoldás is.

    Sajnos a TP-LINK ilyen funkciót nem épített be. Itt, ha elrontod a flashelést, akkor csak a soros konzol marad. Mondjuk nem egy nagy dolog az sem, már én is kipróbáltam. Viszont kétségtelen, hogy ehhez kell némi elektronikai alapismeret, és néhány alap felszerelés (páka, multiméter), és egy kis anyagi ráfordítással is jár (DKU-5 kábel).

    Nem tudom, hogy Linksys-en hogy működik, de az ASUS-on recovery módban a tftp szerver fut, és erre lehet feltölteni a firmware-t, egy sima windows-os parancssorból, vagy az ASUS programjával. A TP-LINK-en fordított a helyzet, itt a soros konzolon kiadva a parancsot, a PC-n futó tftp szerverről tölti le a firmware-t, és boot-ol fel a router, majd egy újabb paranccsal ezt kell a flash memóriába menteni. Mondjuk tény, hogy ez nyűgösebb megoldás, sokkal célszerűbb lenne egy normális recovery mód itt is, na de legalább ez van, van ahol még ilyen sincs. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák