Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • r3pl4y

    aktív tag

    Sziasztok!

    Ha megjavul a trunk vagyis a csomagok rajta (most arra várok) akkor kiadok két fajta firmware -t... 1.7 Final ... javítva van benne az usb extras csomag, meg a hosts file is... van benne adduser assgroup deluser delgroup, és hostname is... támogat ext2/ext3/ext4/ntfs rendszereket... meg persze az alap dolgok amiket a router alapból is tudna.. upnp, dyndns, wifi, qos. Tehát ez egy teljesen alap firmware... minden szükséges alap benne van, de a többit mind fel kell telepítgetni... ez azért jó, mert végülis benne van minden stabíl rendszer cucc ami megfelelően hiba nélkül működik, azokat nem kell frissíteni de semmi más nincs benne ergo minden mást meg lehet frissíteni... ez a csomag az utolsó... ez addig marad várhatóan amíg nem jön ki újabb stabil openwrt... akkor kiadásra kerűl egy másik ilyen stabil csomag csak frissített rendszer csomagokkal...

    Ennek az 1.7 Final buildnak kijön egy olyan verziója amin lesz LuCi is, ugyanígy minden hibajavítás, és az uhttpd szerver alap konfigja is be lesz úgy állítva, hogy a port át van téve a 88 -as portra az az innen lehet elérni majd a LuCi -t... azért lesz így, hogy ezzel ne kelljen bajlódni ha valaki akar webszervert valami másik csomagból... lighttpd, apache... aztán a többiben ez is ugyanaz mint a basic tehát a sima verzió amit az előbb írtam le...

    Ezekre egy kicsit várni kell, mert még nincs webszerver addig meg nincs kedvem feltöltögetni minden szarra ahonnan ugyis törlik egy kis idő mulva.

    Olyan verzióra is lehet szavazni amit az előbb említettetek ilyen fullos-ra.. bár nem szívesen csinálom meg... de ha sokaknak kell akkor megcsinálom persze... mert ugye van néhány dolog amit tényleg nem árt ha az ember néha frissítget, mert ugye hibák mindig vannak... és ha frissíteni akarna mondjuk egy transmission -t akkor nem tudna.

    Lényegében "friss" firmware -kre mindig lehet tőlem számítani, mert már megszoktam, hogy fordigatom... tehát amint kinnt lesz az újabb stabil open abból is lesz egy ilyen jobb kiadás amiben legalább a teljesen alap rendszer cuccok benne vannak. Mint ahogyan mondtam készűlnek a tutorialok is.. de eddig csak a vsftpd -ig vagyok meg... jön még a samba, rtorrent, mysql, lighttpd+php5, meg esetleg még xmail is... transmission -t szerintem tőlem ne várjon senki, mert nem értek hozzá, és nem is tetszik, szóval használni sem akarom. Ja és természetesen a LuCI -s kiadásban benne van minden felület ami kellhet az alap dolgokhoz, nyomtató, mountolás, dyndns upnp, qos, időszinkron.. stb.. sőt live statisztika is bekerűl ami monitorozza ugye a hálózatokat..

    "Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"

Új hozzászólás Aktív témák