Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tobias40

    veterán

    Hi!

    Van egy TP-link 1043 (vargalex firm-el)és be szeretnék mögé tenni egy Linksys wrt54g(ddwrt 24 van rajta) routert hogy switch-ként üzemeljen vezetéken keresztül!!
    Működhet ez így,tudja a linksys router ezt a beállítást?
    Nem akarok ezért külön venni egy switchet ha nem muszáj!! :Y
    Találtam még egy tp-link TL-WR340GD routert itthon,ha ezzel könnyebb vagy jobb megoldani ,ez is szóba jöhet!! :Y

    Miket kell beállítanom a két routeren hogy minden rendben menjen és a Nas és a média pléjer beállítások is menjenek tovább mint ahogy eddig?(ugye mindent a tp-link osztott!)

    A 2. router egy linksys router lenne és én is úgy szeretném hogy annak a wi-fije is menjen hogy nagyobb lefedettség legyen a lakásban de úgy hogy a 2 router által kiadott wifi hálózat uanaz legyen ,ne kelljen másik hálózatra fellépnem ha a 2.router wifijére kapcsolódok!(és ha lehet ez automatikusan menjen amikor az 1.es router wifije már gyenge akkor lépjen át a 2. router wifijére!
    Érthetően írtam le? ;]

    Az 1-es router-ből most egy pc,a Nas,egy ip,kamera és a média lejátszó kapja vezetékesen a netet tehát nincs több üres ethernet csati!
    Még annyi hogy az 1-es roteren vannak wifi korlátozások beállítva hogy bizonyos eszközök csak pl.17-20 óráig kapjanak netet!Ez hogyan maradna meg ha belép a 2. router wifije?(sztem sehogy mert azon nem vargalex fut és ott ezeket nem tudom külön beállítgatni! :F
    Most akkor jöhetnek a beállítások ha lehet lépésről lépésre,hogy ti ezeket hogyan állítanád be! ;]

    Minden eszköz dhcp-n kapcsolódik az 1-es routerhez de úgy hogy az hozzá van rendelve Mac cím alapján tehát mindíg uanazon az ip-n kapcsolódnak!(és csak annyi belső ip-t engedélyezek amennyi eszközöm van hogy más ne tudjon belépni a hálózatomba mert nincs jelszóval védve!!Tudom hogy ez nem biztos megoldás de az átlag emberek így valóban nem tudnak belépni,aki meg profi hekker az a jelszót is feltöri ha akarja!! :Y

    Ha lehet lépésről-lépésre írjátok már le a megoldást!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák