Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz PuMbA #71753 üzenetére

    A piros vonal országos átlagot mutat. Hiába van kimutatási határ alatt sok helyen, ha máshol meg van még "sárga" település... (És a zöld sem azt jelenti, hogy ott 0 a koncentráció, csak azt, hogy alacsony, azaz akár "majdnem sárgák" is lehetnek köztük.)

    Ezen az újfajta térképen látszik, hogy Magyarország nagy része "fehér", azaz onnan nincs adat. A színezett területeken emlékeim szerint kb. 4 millió ember él, másrészt viszont Bp. teljes területe, és az agglomeráció nagy része is lefedett, ami annyit jelent, hogy a mérési adatok kb. fele a fővárosból vagy környékéről származik, azaz az itteni számok ~50%-ban határozzák meg, hogy merre kanyarodik a piros vonal. És mivel a fővárosban (a központi szennyvíztisztító területén) van egy határozott növekedés (felfelé nyíl), az önmagában is elég lehet, hogy felfelé induljon. (De akár az is feltételezhető, hogy a főváros egésze felfelé indult, csak máshol még nem ennyire határozott a trend.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák