Hirdetés

Aktív témák

  • a_nagy_pok

    csendes tag

    válasz GD #1161 üzenetére

    Köszi a tippeket, sajnos még mindig nem megy.

    Letöltöttem az i386-osos DVD-t, de amikor felraktam megint generic kernelt rakott fel. Egy másik fórumban megkérdeztem hogy kell átváltani i386-ra, de azt mondták, hogy az i386 és a generic ugyanaz a kernel. A legelső 'modprobe ndiswrapper' póbálkozásra nem is fagyott le rögtön, már a wpa konfigurációjával bajlódtam, amikor megint megállt az egész. Utána többször próbáltam újraindítani és modeprobe-olni sokszor lefagyott rögtön, egyszer pedig a parancs kiadása után pár másodperccel (még volt időm megnyitni a network manager-t és ott meg is jelent a vezetéknélküli hálózat)

    Sajnos a kártya chipsetét nem tudom megmondani, mert nincs benne sem a kártya kézikönyvében, sem a gyártó honlapján nem találtam meg.

    Próbáltam azt is, hogy úgy adom ki a 'modprobe ndiswrapper' parancsot, hogy nincs csatlakoztatva a kártya: ekkor nem fagy le, csak amikor a kártyát is csatlakoztatom. (Tényleg: van a Linuxban lehetőség arra, hogy az ember biztonságosan eltávolítson USB-hardvert, mint a Win-ben a ''zöld nyíllal''? Kényelmesebb lenne ha nem kéne ezért külön kikapcsolni a gépet)

    Néztem a logokat is, bár sokkal okosabb nem lettem tőlük, mert nem tudom pontosan mit kéne keresni. Csak két dolog tűnt nekem gyanúsnak: van az alaplapon egy beépített LAN-kártya (amit nem használok), és úgy láttam a logból, hogy az időnként aktivizálódik, és próbál DHCP-n kersztül IP-t kérni magának, ami persze sikertelen, lehet hogy azzal akad össze a WLAN. A másik pedig az, hogy több megjegyzés vonatkozott arra, hogy bluetooth interfészt inicializál -- lehet hogy a WLAN kártyát rosszul ismeri fel és azt hiszi hogy Bluetooth-kártya. (Nem tudok róla hogy bármilyen Bluetooth-os eszköz csatlakozna a gépemhez)

Aktív témák