Hirdetés

Aktív témák

  • válasz #40553216 #23214 üzenetére

    Hát, nagymamámnál még az érintőképernyős telefont is bebuktam, leültetném a gép elé, semmit nem fog tudni csinálni vele, tökmindegy milyen OS. Az egész ott elhasal, hogy mi az az egér, bal/jobb gomb, dupla kattintás...

    Anno egyébként inkább itt kérdeztem, ha bajom volt az Ubuntu-val. De mivel senki Ubuntu-s nem használja ki a gépe tényleges erejét, a dolog ott megbukott, hogy hogyan kell beállítani a TV kimenetet (végül 2 órát szívtam vele, konfig fileokat írogattam át, de sikerült). Illetve volt még 1-2 ilyen extrém felhasználásnak számító kérdésem :D Ok, a filerendszer olyan, amilyen, legyen pusztán szokatlan. De miért kell a programoknak gyökérebbnél gyökérebb nevet adni, hogy még véletlenül se lehessen rájönni, mire való? Egy videó lejátszása akár VLC-vel, felirattal is extrém sportnak számít. Hát még, ha esetleg zenét hallgatnál, pl. egy programot nem találtam, ami a rohadt együttes nevét tenné előre, ne a szám címét (de ezek persze betudhatóak az én bénaságomnak, de akkoris így marad meg bennem, mint tapasztalat). Normális torrent kliens-t sem találtam, maradt a BitTorrent + Wine (de ez megint nem a mezei felhasználó kategória). Aztán a képszerkesztés... én nem tudom, milyen logikával készült a Gimp, de hogy nem embernek, az tuti (persze azóta fejlődhetett).

    Végső soron kijelenthető, hogy egy mezei felhasználónak tökmindegy, milyen OS-t használ, amíg megtalálja a böngésző, a levelezés (de mezei felhasználó weben levelez), és az Office ikonját. Amíg rá nem jönnek a fejlesztők, hogy pofára lekoppintott Win kell, addig az Ubuntunak nincs esélye.

    De, ha édesanyám bevállalja, lecserélem az XP-jét Ubuntu-ra, kiváncsi leszek :D Csak én iszom meg a levét... már a makrós Excel táblázataira is keresztet vethet szvsz.

    [ Szerkesztve ]

    Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

Aktív témák